by

17 ani. Ce aș schimba la România

Luând 26 octombrie 1994 ca zi de naștere, astăzi se fac 17 ani de când am fost lansat în această lume. Sper să nu o lungesc; trec direct la subiect: ce aș schimba în țara noastră – România.

Ideile cum că trebuie să încercăm să fim mai buni, să lăsăm de la noi, să fim mai optimiști măcar pentru un minut pe zi formează pentru mine niște teorii de care sunt demult săturat. De-ar fi să schimb un singur lucru la oamenii din România aș obliga orice persoană să își distrugă televizorul.

ManipulareCă există o conspirație / o mână de oameni ce ne vrea proști sau nu, procesul de cretinizare are loc oricum. Consumatorul de televizor român devine din ce în ce mai idiot, putând fi asemănat mai degrabă cu un robot, deoarece informația livrată nu mai este aplicată prin niciun filtru. Emisiunile prezintă zilnic aceleași subiecte irelevante care nu ajută și nu ar trebui să intereseze pe nimeni. Problema este că ne place doar să privim și să înghițim. E mult mai ușor să facem asta decât să ne folosim puțin spiritul analitic.

Deși bombele atomice au distrus sute de mii de vieți, holocaustul de 10 ori mai mult, aceste numere sunt infime pe lângă numărul de oameni spălați pe creier și manipulați de simpla cutie din casa majorității populației. Din această cauză, televizorul reprezintă pentru mine una dintre cele mai nocive invenții create vreodată.

Nici cunoașterea și nici distracția nu se regăsește în vreo emisiune tv. Se regăsește însă o lene cumplită de a face ceva util, activ, ce se transformă într-o prostie fără margini.

Fără televizor am gândi mai lucid și am începe să ne punem niște întrebări care ne pot conduce la ceea ce consider eu a fi idealul în viața: evoluarea.

Putem înjura în continuare toate panaremele care își fac veacul pe sticlă și toate emisiunile aberante, însă ele vor exista în continuare. Dacă nu punem stop, această invenție va dăinui destule generații, astfel încât să transforme în realitate ideea filmului Idiocracy.