by

25 addonuri firefox recomandate de bloggeri pentru 2009

După o săptămână plină am terminat în sfârşit prima parte a seriei „addonuri firefox recomandate de bloggeri pentru 2009″. Am primit tot felul de recomandări (mulţumesc tuturor pentru timpul acordat), le-am tratat pe fiecare cu aceeaşi atenţie, iar cele mai recomandate şi mai utile le-am strâns aici. Restul vor veni într-un nou articol, însă în care voi rezuma fiecare addon în maxim 2-3 rânduri, fără să mai prezint print-uri.

Deoarece lista a ieşit destul de lungă, am împărţit-o în 5 pagini, câte 5 addonuri pentru fiecare (este posibil ca în feed să nu vă apară decât primele extensii).

1. Read it later

După cum spune şi numele, addonul oferă posibilitatea de a salva absolut orice (link-uri, clipuri, articole, etc) într-o listă ce poate fi accesată direct din browser printr-un singur click.

Cam aşa arată lista mea „must read”:

read-it-later

Eu unul am salvat de la simple articole pe care nu aveam nici un chef să le citesc în momentul de faţă până la bloguri, pe care, cel mai probabil, le voi adăuga în „Google Reader”. Extensia vă oferă posibilitatea de a citi ce aţi salvat chiar şi offline, de oriunde doriţi dvs. Puteţi să-l personalizaţi în „n” moduri, acesta având mai multe opţiuni.

readitlater1 readitlater1 readitlater1

2. Capture Fox

Capture Fox Movie este extensia perfectă dacă doreşti să faci un tutorial, un review sau un simplu ghid de utilizare al unui produs pe calculator. Poţi să îţi înregistrezi şi vocea în timp ce tu navighezi sau să adaugi o melodie ca sunet de fundal (pentru asta aş recomanda mai mult Windows Movie Maker, deoarece claritatea acestuia va fi mult mai mare).

Capture Fox Capture Fox Capture Fox

Este extrem de simplu de folosit (cu doar două clickuri poţi începe să înregistrezi), poţi să filmezi atât ce faci pe browser, cât şi pe calculator, iar pe lângă asta, nu te deranjează deloc (chiar dacă înregistrezi sau nu, el ocupa un mic spaţiu în bara de jos a browserului).

3. Google Toolbar

Dacă sunteţi un fan al serviciilor celui mai important motor de căutare, toolbar-ul Google nu trebuie să lipsească din browserele voastre. Cu ajutorul acestui supliment puteţi face o sumedenie de lucruri direct din browser, printre care se numără accesarea mailului, căutarea pe google.ro, adăugarea de note, marcarea de pagini, cât şi completarea automată a unor câmpuri de pe diferite site-uri.

googletoolbar

Pe lângă acestea, puteţi să-l personalizaţi cum vi se pare vouă mai bine, având la dispoziţie tot felul de butoane (verificare pagerank, verificare ortografie, etc.).

4. SeoQuake

SeoQuake mi se pare cea mai bună extensie de acest tip. Îţi oferă informaţiile principale despre un anumit site, respectiv: PR, Alexa, numărul de pagini indexate în Google, Yahoo, MSN, vârsta domeniului, etc. Addonul poate fi activat şi dezactivat (temporar) printr-un singur click. Puteţi adăuga un toolbar, puteţi să verificaţi densitatea cuvintelor cheie şi multe alte lucruri esenţiale.

SeoQuakeSeoQuakeSeoQuake

Mie unul îmi este extrem de util. Cum s-a făcut PR/Alexa Update au apărut noile date şi la mine. Mai multe detalii despre addon puteţi găsi aici.

5. Shareaholic

Suplimentul de nota 10 pentru cei care frecventează site-uri ca Facebook, Digg, Gmail, Twitter, etc. Dacă nu vrei să te îngrămădezi, punând câte un semn de carte pentru fiecare site în parte, Shareaholic este soluţia perfectă. După ce îl instalezi, acesta îşi face apariţia în partea stângă a barei de navigare. După ce dai click pe el îţi apar link-urile pentru salvare, către ce site-uri ai selectat tu.

shareaholic1

Aveţi până la 30 site-uri ce pot fi selectate, după preferinţele fiecăruia.

Lasă un comentariu

Comment

18 Comments

 1. In loc de extensia JSViewer iti recomand FireBug, pentru mine ca web developer imi este aproape imposibil fara aceasta extensie plus ca are avantajul de a avea extensii pentru FireBug :), o alta extensie asemanatoare este Web Developer care face unele in plus fata de FireBug, dar are si anumite minusuri (exemplu: javascript debuger)

 2. Cred ca mi-am instalat vreo 10 din cele 25. Incredibil cati pasi faceam numai ca sa aflu ce culoare are o chestie de pe vreo pagina.
  A..si te-am bagat si la feed, ca ai cel mai folositor blog pe care l-am gasit pana acu in ro :D

 3. TwitterFox il folosesc si eu, e foarte tare. In rest, nu am auzit de prea multe din lista asta. Dar poate le voi incerca. Imi permit sa spun si eu unul, este preferatul meu in anuminte momente: Morning Coffee.

 4. Darkyndy, le am în lista pentru al 2-lea articol din această serie. Au recomandat mai mulţi aceste două addonuri.

 5. @Moldoveanca – pentru aflarea unei colori de pe pagina se rezolva foarte simplu cu FireBug, pasii ar fi: inspect-> go to element -> te uiti la css-ul din dreapta si ai scos culoarea (in hexa) … in general absolut orice poti sa faci cu FireBug

 6. Foarte foarte foarte foarte foarte foarte foarte foarte foarte foarte foarte foarte foarte foarte foarte util. Multumesc.

 7. Acest „articol” mi-a luat aproximativ 15 minute din viata, dar a meritat! Bravo, Dany! Stiam ca va iesi ceva frumos, insa m-ai uimit…

 8. Vezi ce va sa zica sa ai o ora libera si articolul tau pe langa? Cred ca m-am jucat cu vreo 10 din ele si incepe sa imi placa. SPER CA NU DA DEPENDENTZA! :D

 9. Lista ar trebui sa inceapa cu FireBug si Mouse Gestures. Astea sunt principalele 2 motive pentru care nu trec inca pe Chrome.

 10. in prezent folosesc Google Chrome, poate o sa revin la Firefox dar, cine stie, poate Chrome va avansa si la addon-uri

 11. Vezi că şi Chrome are addonuri, caută pe Google (încearcă varianta în engleză). Vrei să trec pe listă un articol cu extensii pentru acest browser?

 12. Foarte folositor postul, insa eu as inlocui Google Toolbar (care mai si ocupa putin spatiu) cu SearchStatus, care arata discret, in dreapta jos a paginii, in bara browserului, fara sa modifice in vreun fel structura paginii, atat Google PAgerankul cat si Alexa Rank!

  In plus, are mai multe optiuni folositoare precum: Highlight nofollow links, show robots.txt sau shop whois.