by

3 noutăţi din online + un reminder

1. Alexa a făcut în sfârşit un update, după o pauză destul de lungă. Softpedia a luat Trilulilu, cel din urmă ajungând pe locul 10. Softpedia este acum pe 9. Un alt valabil în limba română, respectiv travian, a ajuns pe 11.

alexa-update

De remarcat faptul că wordpress.com a ajuns pe 8, iar imdb pe 12.

2. Trafic.ro s-a relansat, având acum un nou design + noi facilităţi, printre care:

– afişarea clasametului pe intervare orale, zilnice, săptămânale sau lunare
– afişarea clasamentului în real-time pe ultlimele şapte zile, actualizat la fiecare oră
– statisticile sunt făcute mult mai fain, având o clasificare în procente
– introducerea Clasamentului Extins pentru perioadele de raportare
– imbunatatirea navigarii in sectiunea Statistici prin implementarea unui control special
– imbunatatirea metodei de selectie a perioadei de raportare pentru Statistici prin introducerea unui control de tip Drop-down List
– indicatorii si modul de calcul pentru acestia respecta recomandarile si standardele Web Analytics Association.

traficro

Mai multe detalii pe blogul trafic.ro – aici.

3. Mixx a lansat versiunea „frontpage”, fiind by default când accesezi siteul. Înainte aşezarea era făcută pe categorii, însă bineînţeles, configurarea poate fi făcută după gustul fiecăruia

mixxcom

Un pas înainte zic, deoarece acum se poate vedea foarte uşor topul celor mai votate ştiri din ultimele 24h. Dacă s-ar oferi link direct către site pe titlu ar fi extrem de fain. De remarcat faptul că acum nu mai există acel „view story”. Practic trebuie să dai 2 clickuri pentru a ajunge pe site-ul cu ştirea respectivă.

Pe lângă aceasta, cei de la mixx au anunţat că karma va creşte şi dacă userii vor crea sondaje. Mai multe detalii pe blogul oficial – aici.

Reminder: În seara asta avem Iaşi Twestival. Vă puteţi înscrie aici. Şi-au anunţat prezenţa sigură 21 persoane. Pe lângă acestea, alte 19 încearcă să ajungă. Vom face licitaţii simbolice, banii strânşi fiind folosiţi în scopuri caritabile. Ne vedem acolo!

Lasă un comentariu

Comment

 1. 1. Alexa nu rankeaza exact site-urile …
  2. Trafic.ro – same sh!t , different design
  3. Cand or face link catre pagina ta dupa front si nu catre o alta pagina de a lor , dupa care mergi pe a ta … o sa fiu bucuros :D

 2. 1. Alexa nu este cel mai util site, cand vine vorba de ranking. Nu ia in considerare refferal traffic sau social media traffic.
  2. Prea putin, prea tarziu.

 3. Intr-adevar, design-ul de pe trafic.ro e mult mai placut decat cel dinaintea schimbarii. Nici noile facilitati nu sunt de lepadat si e de remarcat ca in ultima vreme s-au schimbat mult lucrurile. Au impus o taxa de inscriere si au schimbat si cativa parametri ai sistemului de calcul al rank-ului. Bravo lor.

 4. Trafic.ro ar fi trebuit sa relanseze calitatea serviciilor, nu interfata. Din punctul meu de vedere n-au realizat decat un joc de imagine prin asta, dar tot pe apa sambetei se duc.

 5. probabil s-au gandit ca daca schimba designu,pacaleste omul cu noi posibilitati de gestionare a traficului.

 6. Sa fim seriosi….. cine vrea statistici de trafic e interesat de cifre, nu de cat de frumos sunt ele afisate :)

 7. Cristi, au schimbat şi la cifre, au schimbat şi unele perioade.

  Iar afişarea datelor te ajută şi din prisma faptului că poţi face, acum, mai puţine clickuri.

  E o evidentă îmbunătăţire. Care îmbunătăţire este trasă în jos destul de mult de faptul că serviciul este în prezent unul plătit.

 8. Ce-i drept, clasamentul Alexa e facut pe baza unui soft pe care il au utilizatorii in calculator. Si de aceea nu e atat de precis.

  Legat de clasament, un site ca Softpedia mi se pare mult mai stabil si mai sigur (din punct de vedere al vizitatorilor si continutului) decat Travian.