by

5 cărţi despre bloguri şi internet care probabil te-ar interesa

Cum fără cultură nu am putea trăi, ne-am gândit că v-ar fi de folos o listă de cărţi despre internet. Am ales ceea ce credem că v-ar putea interesa şi v-ar ajuta în viitor. Dacă aveţi alte sugestii chiar vă rugăm frumos să ni le impărtăşiţi printr-un comentariu. De asemenea aşteptăm recenziile şi părerile voastre despre ce cărţi aţi citit despre internet/blogging.

1. Blog Marketing

blog-marketing-de-jeremy-wrightAutor: Jeremy Wright
Editura: Business Media Grup
Preţ: ~45,00 LEI – ofertă!

Despre

Blog Marketing este o carte ce abunda in exemple concrete despre cum blogging-ul poate sa creasca puterea brand-ului tau; sa creeze experiente placute consumatorului tau; sa aduca feedback de la clienti legat de compania si produsele tale; sa transforme modul in care iti construiesti afacerea; sa simplifice proceduri de lucru pentru indeplinirea diverselor proiecte si iti creasca profiturile. Autorul argumenteaza destul de clar de-a lungul celor trei sute de pagini modul in care acest instrument iti poate modifica modul de abordare al propriei afaceri.

„Daca nu folosesti blogging-ul ai numai de pierdut. Iti pierzi clientii pe care ii ai acum, dar si pe cei pe care ai putea sa ii castigi, iti pierzi influenta pe care ai putea sa o exerciti si pierzi in privinta relatiilor care te-ar putea ajuta sa iti redefinesti traseul companiei tale. Cand clientii tai vorbesc, ai obligatia sa intri in contact cu ei” – afirma Wright.

Cumpără această carte.

Vezi o recenzie completă a acestei cărţi la bookblog.ro – aici.

2. Optimizarea paginilor Web

optimizarea-paginilor-webAutori: Acu Ioan, Calin Ioan
Editura: Polirom
Preţ: ~24,09 ron

Despre

O pagina Web trebuie sa stirneasca interesul. Continutul ei nu se poate reduce la citeva fraze scurte, dar nici nu poate fi un amalgam de sunete si imagini. Site-ul trebuie sa comunice mult, cu mijloace putine. Trebuie sa fie afisat imediat, dar sa fie spectaculos si atractiv.

Cum sa navigam rapid si fara sincope? Ce modificari trebuie aduse site-ului pentru a-l optimiza si a-l face mai usor de accesat? Iata doar o parte din intrebarile la care volumul incearca sa ofere un raspuns, structurat astfel incit sa fie accesibil si incepatorilor (pentru care exista explicatii detaliate, exemple practice si un cuprinzator studiu de caz), si celor avansati, care doresc sa-si verifice si valideze solutiile folosite.

Cumpără această carte.

3. Cele 11 legi imuabile ale internet brandingului

cele-11-legi-imuabile-ale-internet-brandinguluiAutor: Al Ries
Editura: Brandbuilders
Preţ: ~30,00 ron – la ofertă

Despre

Lucrarea Cele 11 legi imualbile ale Internet brandingului dezvaluie strategiile revolutionare care creeaza un branding de succes prin internet, concentrandu-se pe urmatoarele elemente:

* Cum sa te focusezi pe ceea ce este cu adevarat esential
* Cum sa gasesti un nume care sa te reprezinte
* Cum sa nu ratezi nici o oportunitate
* Cum conferi interactivitate unui site

* Cum sa-ti faci reclama pe Internet
* Cum gasesti acel nume memorabil, pe care nimeni nu il va uita
* Cum decizi daca Internetul este o afacere sau un mediu de comunicare
* Cum va darama Internetul, ca mediu de comunicare, toate barierele si granitele
* Cum sa eviti cu orice pret sa fii pe locul al doilea in categoria ta
* Cum sa pastrezi principiul divergentei la nivelul produselor si serviciilor
* Cum iti va revolutiona Internetul viata

Cumpără această carte.

Vezi o recenzie completă a acestei cărţi la bookblog.ro – aici.<>

4. Conversaţii libere

conversatii-libereAutori: Robert Scoble, Shel Israel
Editura: Nemira
Preţ: ~33,90 LEI – ofertă!

Despre

Esti nehotarat sau sceptic daca blogul poate fi un instrument de afaceri? Conversatii libere te va introduce in blogosfera de afaceri, prezentand cazuri concrete, oferind lectii bine invatate si detaliind cele mai bune practici. Scoble si Israel iti vor raspunde la multe intrebari. – Hen Yarmosh

Cumpără această carte.

Vezi o recenzie completă a acestei cărţi la bookblog.ro – aici.

5. New Media

new-media-dorina-gutuAutor: Dorina Gutu
Editura: Tritonic
Preţ: ~25.00 LEI

Despre

Premiera pe piata romaneasca, cartea New Media ofera radiografia unui fenomen global, resimtit tot mai pregnant si in Romania. Blogul, podcastul, YouTube sau Second Life – cuvinte cvasi-necunoscute acum cativa ani – sunt astazi fenomene in sine, care marcheaza societatea cu o forta nemaiintalnita. De la impactului noilor media asupra politicii, pana la interviuri cu personalitati romanesti care au ales sa se exprime prin intermediul blogurilor, cartea Dorinei Gutu are marele merit de a deschide drumuri noi si de a oferi perspective obiective si incitante. O aparitie editoriala necesara si mult asteptata.

Cumpără această carte.

Vezi o recenzie completă a acestei cărţi la bookblog.ro – aici.

Ce părere aveţi despre aceste cărţi? Aţi citit vreuna dintre ele? Dacă da, cum vi s-au părut? Aşteptăm părerile voastre sub formă de comentarii!

Lasă un comentariu

Comment

  1. Eu unul nu ma incred in astfel de carti si nu pentru ca ar costa bani. Ma gandesc ca e mult mai bine sa inveti capatand experienta decat sa citesti carti d-astea. Poate ca doar asa cred eu, dar sincer , n-as da banii pe vreuna. :ermm:

  2. Miezul: Cartile le poti folosi ca pe un ghid. Bloggingul are si el abecedarul lui. In plus, cartile nu sunt foarte scumpe si uneori pot fi utile, cu siguranta daca te documentezi putin inainte si inveti cate ceva vei avea mai putine greseli.

    Blog18.ro e ca o carte deschisa bloggerilor incepatori. Daca nu ai nevoie de ajutor atunci ce cauti aici?

  3. ” Cele 11 legi imuabile ale internet brandingului ” pare interesant asta … :whistle:

  4. Simplu, imi place sa citesc articolele. Trebuie sa am un motiv anume ca sa deschid blog18.ro? N-am vrut sa se inteleaga din comentariu ca sunt bun si le stiu pe toate…

  5. Miezul: eu am citit blog marketing si e foarte tare. Poti experimenta luni in sir si ajungi la concluziile lui, sau te lamuresti in doua zile si rezultatele apar mai repede. Este ca si cum preferi sa iei startul intr-o cursa cu 1 km mai inapoi. Poate esti bun si vei recupera, insa nu cred ca merita efortul!