by

5 metode esenţiale cu ajutorul cărora îţi poţi creşte numărul de urmăritori pe Twitter

Twitter, cea mai celebră aplicaţie micro-blogging, este folosit de extrem de mulţi bloggeri din România, cât şi de simple persoane. Timp de câteva săptămâni am testat mai multe metode pentru a îmi mări numărul de urmăritori pe Twitter. Am ajuns astfel la 5 metode principale, destul de utile.

1. Completează-ţi în totalitate profilul

Primul, ca de altfel şi cel mai important lucru, este să îţi completezi în totalitate profilul. Numele (aici nu este neapărat obligatoriu, dar este mai bine dacă îl scrii), blogul/site-ul (pentru promovarea acestuia, atenţie: nu oferiţi link către profilul de pe myspace sau alte site-uri de genul), descrierea (One Line Bio – cât mai scurtă şi mai precisă), locaţia (atenţie: nu scrieţi calea lactee, europa, undeva, internet, etc. – scrieţi oraşul şi eventual ţara, nu abuzaţi de acest câmp) şi bineînţeles, alegeţi-vă un avatar (este foarte important să aveţi o imagine stabilită de voi, nu să o folosiţi pe cea default).

2. Urmăreşte, implică-te, socializează

Puteţi să vă blocaţi mesajele, însă nu este recomandat acest lucru dacă sunteţi la început. Cine ar vrea să vă urmăreasca când nimeni nu face acest lucru şi mai mult de atât, trebuie să vă ceară permisiunea. Nu veţi fi urmărit dacă nu urmăriţi! Nu adăugaţi din start 100 de persoane. Luaţi în fiecare zi câte 5, 10. Discutaţi, socializaţi, porniţi discuţii, întrebaţi, însă nu întreceţi măsura – nu e nevoie să anuntaţi absolut tot ce faceţi, nu puneţi întrebări inutile şi nu vă plângeţi aici dorurile.

3. Nu scrie pe twitter ce ai postat pe blog

Observ că multe persoane au în peste jumătate din mesajele de pe twitter link-uri către propriul blog, eventual preluat cu ajutorul lui friendfeed. Nu faceţi această greşeală, ci doar dacă userul dvs este nişat (exemplu: vezi monden.info – aceasta este şi o bună metodă de a îţi promova site-ul pe twitter)!

Dacă lumea te urmăreşte pe twitter înseamnă că îţi citeşte şi blogul. Nu e nevoie să îi ţii la curent pe prieteni cu ce ai poştat acolo. Twitter înseamnă socializare, nu reclamă! Te promovezi pe tine, nu promovezi blogul! Ce motiv ar avea o persoană să te urmărească dacă tu nu faci decât să o ţii la curent cu ce ai scris pe blog?

4. Nu mulţumi în public fiecărei persoane că te urmăreşte

Twitter are mai multe aplicaţii, iar printre acestea se numără posibilitatea de a mulţumi automat fiecărui urmăritor. Puteţi să o folosiţi, dar nu o faceţi în public! Cel mai recomandat este să faceţi acest lucru printr-un mesaj privat, deoarece altfel enervaţi lumea, sau gândiţi-vă că se trezeşte cineva să vă dea follow/unfollow, follow/unfollow şi tot aşa până când rămâneţi fără prieteni.

5. Postează pe blog ultimele mesaje de pe twitter

Aceasta metodă se bate cap în cap cu a treia, asta dacă nu o respectaţi. Puteţi să folosiţi un widget oferit de twitter (recomand varianta HTML, deoarece se integrează mai uşor) pe care să îl plasaţi în sidebar, sau dacă nu, o mică iconiţă gen: „urmăreşte-mă pe twitter”. Astfel vă promovaţi contul, lumea află ce faceţi şi poate socializa mult mai uşor cu voi.

Alte recomandări, resurse

1. Folosiţi pentru link-urile din mesajele dvs aplicaţii gen tinyurl, pentru ca acestea să fie mai scurte.
2. Instalaţi-vă o aplicaţie gen twitterfox sau tweetdeck, pentru a putea scrie, răspunde mai rapid.
3. Adăugaţi-vă link-ul către profil pe siteurile sociale gen mybloglog.
4. Postaţi dacă găsiţi ceva interesant pe internet (însă nu link către propriul blog)
5. Nu scrieţi mesaje scurte gen: dorm, mănânc, etc.

Dacă doriţi să fiţi ţinuţi la curent cu ultimele informaţii în legătură cu twitter, aplicaţii şi resurse, abonaţi-vă la contul de twitter factsandtools.

Lasă un comentariu

Comment