by

A schimba ceva la tine?

Salutare! Vorbeam in urma cu cateva zile cu un prieten de la tara despre schimbarea unui comportament in bine la diferite persoane. Unii au multe defecte, altii incearca sa aiba mai putine, majoritatea vor sa devina mai buni decat sunt. Mie unul imi displac persoanele care incearca sa schimbe diferite lucruri la comportamentul lor.

Pentru ce sa schimbi ceva la tine? Inteleg sa schimbi putin limbajul de exemplu, sa oferi mai mult timp unui anumit lucru, dar de ce sa abuzezi de aceste schimbari? Daca Dumnezeu te-a lasat cu un anumit defect, stai cuminte, profita chiar de acel defect. Merita sa schimbi anumite lucruri, merita sa pierzi acest timp cand poti sa fii asa cum esti, asa cum ai fost lasat?

Prefer sa traiesc viata asa cum vreau eu. N-am nevoie sa fiu mai bun decat sunt, nu cred ca m-ar ajuta cu nimic. Imi place sa fiu asa cum sunt eu. Daca cineva mi-ar zice sa imi schimb stilul de viata i-as zice cu cea mai mare placere: „Nu-ti convine cum sunt eu, asta este. Nu ma mai baga in seama si ai scapat de mine. Incearca chiar tu sa iti schimb comportamentul, ca n-ar strica.” Fiecare are ceva unic in el. Acel lucru poate deveni chiar un defect. Asta este!

Lasă un comentariu

Comment

 1. Ai partiala dreptate.

  Este adevarat ca nu trebuie sa ne schimbam asa… de dragul unor oameni si nici sa renuntam la principiile, personalitatea si caracteristicile ce ne definesc si ne fac sa fim noi, la urma urmei.

  Numai ca nu trebuie sa uitam faptul ca traim intr-o societate si, pentru a putea supravietui, singura sansa este sa te adaptezi. Nu spun ca asta inseamna sa faci schimbari drastice la tine, ci sa te „modelezi”. Bineinteles, numai daca TU ajungi la concluzia ca aceasta „modelare” este bine pentru TINE. Nu pentru altul, ci pentru TINE.

  Cateodata un sfat din partea cuiva, sfat care te poate indrepta spre „modelare”, poate fi benefic.

  Sa nu fim totusi categorici in aceasta privinta…

 2. Am sa fiu scurt, poate ca imi vei da dreptate, poate ca nu, pana la urma si daca tu nu vrei sa te schimbi… crede-ma ca timpul te va schimba (si nu doar pe plan fizic).

  Numai bine! ;)

 3. @David: Iti dau totala dreptate, insa eu m-am referit la acea vointa de a vrea sa schimbi ceva la tine. Numai timpul te va schimba, iar de cele mai multe ori timpul te schimba in bine :)