by

Aaaod [ Blog review ]

Aaaod blog este primul si cel mai tanar blog ce primeste review de la mine. Pe parcusul acestui review vom „manca” doi din „a” de la nume, pentru a-l tasta mai usor :D Pentru inceput, ca tot am vorbit de mine, ar trebui sa ne spui cateva despre tine si „nick-ul” tau, nu doar ce varsta ai si unde locuiesti.

Aod foloseste tema o2, tema ce am folosit-o si eu, insa nu vad prea multa personalizare la ea. Nu stiu de ce, insa cand intri pe blog mi se face rau. Sa incepem cu bannerul, mi se pare prea simplu, iar descrierea (sloganul) este folosit de alte zeci de bloguri. Recomand o „mascota” sau un o mica imagine care sa reprezinte blogul. In sidebar, trebuie scoasa chestia cu backround albastru unde sunt cele 3 bannere, se vede prost. De asemenea, linkul de la statisticile Shiny Stat, trebuie pusa in footer de exemplu, sau oriunde altundeva, dar sa fie mai jos (de preferat sub sidebar). Tot in sidebar, mai poti adauga niste widgeturi, gen: „Ultimele articole/comentarii”, deoarece pe prima pagina, sidebarul ocupa doar un sfert din „inaltime” fapt ce ar demonstra ca blogul inca nu este terminat.

Sus in stanga se vede un banner pe care scrie „Nofollow Free”, o fi o marca inregistrata ca nu intleg? Sfat: Scoate porcaria aia ca strica imaginea sau baga macar un link catre un articol unde sa spui ca ai activat acest plugin. Ca sa terminam cu designul, in header in stanga, scoate buclele alea (stergi un fisier) sau pune in locul lor adsense (tutorial gasesti pe blog.eches.net).

Ajungem la continut, iar aici ne putem da seama usor ca este un blog la inceput. Niciodata n-am vazut un blog la inceput cu articole ce nu contin stiri, ce nu au mai mult de 200 cuvinte, etc. Incearca sa fii original, lasa stirile si clipurile de pe youtube, treci la altceva, incearca sa postezi un articol la care sa stai cel putin 15 minute. Am observat la doua articole, unul cu Jijel si altu cu o batrana, imaginile alea strica tot … Fa un resize la imagini, sau pur si simplu scoate-le. Apropo, stirile alea sunt facute de tine sau copy/paste ca nu-mi dau seama?

Cam astea au fost sugestii pentru un „blog normal”. Mai jos voi prezenta alte sugestii, pentru un blog imbunatatit, insa nu voi da detalii, deoarece am mai dat aceleasi sfaturi si bloggerilor la care am facut review saptamanile trecute:

1. Pune AdSense ->> vezi motive in reviewurile de saptamanile anterioare
2. Ofera posiblitatea cititorilor de a se abona la blog =>> Foloseste FeedBurner ->> vezi motive in reviewurile de saptamanile anterioare

Sper ca sfaturile mele sa te ajute. Nu uita, e greu sa rezisti in blogosfera, gandeste-te mult la asta! Succes in continuare :)

Lasă un comentariu

Comment

  1. Cum ai spus si tu , blog standard , pana acum nu am vazut nimic interesant ca sa fie citit , dar oricum este tot timpul din lume sa se acomodeze..

  2. e foarte tanar dar are deja comentatori deci si trafic . oare cum a reusit acest lucru? ciudat e ca foloseste vechiul tau template .

  3. Pai nu pun adsense pe blog pentru ca am citit acest articol http://buddha.voce.ro/2008/01/17/regele-google-face-din-nou-exces-de-zel.html , Si am o problema cu feed-ul.. http://www.aaaod.com/feed/ nush de ce dar apare o eroare. Mersi pentru review… ai avut dreptate cu continutul, nu prea am avut inspiratie … Am comentarii deoarece… vezi http://www.aaaod.com/concurs/ , si trafic pentru ca … ei bine nu stiu de ce am asa de mare traficul. P.S.:Cred ca o sa schimb tema ;) … daca va deranjeaza ca a mai avut-o si dany si ii multumesc lui dany pentru review.Mi-a dat cateva sfaturi foarte bune si de acum inainte sper sa fiu un blogger mai bun ;))

  4. „Mi-a dat cateva sfaturi foarte bune si de acum inainte sper sa fiu un blogger mai bun ;))”
    Auch! Naspa.. nu ar trebui sa te desconsideri asa.. „un blogger mai bun”.. de ce nu vrei sa fii exact bloggerul care esti – adica tu insuti. Nu fi altcineva.

    ^ ps: sper ca s-a inteles ce am vrut sa zic. I’m a little dizzy :| at the moment.

  5. Pai fii unul asa! Cine te impiedica? Poti cauta modele de bloguri jurnalistice. Sunt cu sutele. Mult succes!