by

„Antidoturi” pentru lipsa de inspiratie

Sa incepem analizand cele 5 sugestii oferite de bloggerii care au acceptat sa le iau un interviu legat de blogging, pentru lipsa de inspiratie:

1. Buddha a spus:

„Trec si eu prin astfel de momente… si probabil ca atata timp cat nu scrii articole copiindu-le de prin ziare, e imposibil sa nu ajungi intr-un moment de genul asta. Ideea e ca nu e atat de grav ca intr-o zi sa nu scrii nici un articol, sau sa scrii pur si simplu ca nu ai inspiratie si sa gasesti o poza funny cu un tip pe WC (e doar un exemplu)… Mereu am apreciat oamenii inventivi si amuzanti atunci cand se afla intr-un impas… si asta poate fi luat ca si sfat!”

2. DeCe? a spus:

„Da. Do nothing! Du-te la o bere, iesi cu prietenii, relaxeaza-te, iar mai apoi citeste ultimele stiri, sigur te va enerva ceva.”

3. Dojo a spus:

„Save up. Pune ca drafts idei de articole. Titluri macar. Si cand chiar ai o zi proasta, intri in cele 30-40 de titluri si zau ca ai ce sa “prestezi”. Si daca pana la urma chiar nu simti ca ai scrie, stai linistit. Maine poti “recupera”. Nu e indicat sa lasi un blog inactiv saptamani intregi, dar nu suntem totusi roboti, mai poate trece cate o zi de “pauza”.”

4. mafi^hotz a spus:

„As avea si eu nevoie de un sfat pentru chestia asta J Oricum eu cand trec prin perioade deastea pur si simplu nu scriu sau daca tot am chef de scris dar nu stiu ce sa scriu atunci intru pe un site de stiri sa vad ce s-a mai intamplat prin lume si hop imi vine cate o idee.”

5. Bobby Voicu a spus:

„Inchideti calculatorul, mergeti la un fotbal/plimbare/miscare.
Plecati la munte, luati doua zile pauza.”

Din cele 5 sugestii putem observa ca cel mai recomandat „antidot” pentru lipsa de inspiratie este: du-te in oras, joaca un fotbal, citeste o stire si hop la critici. De asemenea, sa nu uitam ca un blogger nu este „obligat” sa scrie in fiecare zi. Minim un articol la 3 zile, dupa parerea mea, cred ca ajunge.

Eu unul, pentru a scapa de lipsa de inspiratie folosesc de mult metoda de care zice si Dojo: noteaza-ti undeva titluri de articole, salveaza drafts, iar astfel iti va veni mult mai usor. Pentru mine, singurul dezavantaj la acesta metoda este sa nu-ti „expire” articolul pe care vroiai sa-l publici. Aici dau ca exemplu un articol pe care si acuma il mai am un document, cu titlul „ABC – Prima carte citita cu placere”. Din pacate, nu am mai scris acest post deoarece mi-au venit altele in minte, iar acuma numai are nici un rost sa spun despre o carte care am citit-o cu placere, insa acum o luna.

Cred ca „antidoturile” cele mai bune pentru lipsa de inspiratie au fost prezentate mai sus. Bineinteles ca mai sunt si altele, insa unii le pastreaza secret, sau exista mai multe dezavantaje in metoda respectiva. Daca aveti si dvs un alt antidot, va invit cu cea mai mare placere sa ne-o prezentati :)

Lasă un comentariu

Comment

  1. Uite vezi, aici ai facut o treaba buna, si noi astia care mai devreme nu am inteles, suntem fericiti sa-ti spunem ca de data asta ne bagam in cunostinta de cauza. Bravo

  2. Treaba cu berea cred ca este acceptabila :D o incerc cu prima ocazie :D. Apropo Bloggerii din Iasi cand iesim la o bere?:))

  3. Si ceva antidot pentru lene? Eu as avea ce sa scriu, ca numa prostii am scris in ultimele 3 zile, dar asa mi-e o lene sa-mi pun capatzana la contributie sa scoata un articol. O sa ma strofoc, tre’ sa scap pana la urma de lene. Oricum … ceva antidoturi ar prinde bine.