by

Articolul saptamanii

La Draqos. Vroiam sa scriu si eu despre asta de mult timp incoace.

Daca ai cercel in ureche, nu esti mai smecher decat cel care n-are. Unora chiar le sta bine cu cercel, insa nu se dau „mari si tari”. Cunosc un tip de vreo 2-3 ani. Nu se da smecher, are respectul la toti ceilalti din jur. Nu este manelist, nu se ia de rocheri, nu are cercel in ureche, are o „freza” normala. Tare-as vrea sa devin un prieten de-al lui, dar acum suntem doar amici :)

Sunt filme care relateaza exact ce inseamna viata „de strada”, filme in care sunt prezentate exemple de astfel de smecheri de 2 bani si adevarati oameni. Draqos spunea in articolul lui: „unii s-au nascut pentru asta”. Imi aduc aminte de filmul A Bronx Tale (Poveste din Bronx). Robert de Niro reprezenta in acest film un tip de nota 20. Un baiat care l-a ajutat in urma cu ceva timp a dorit sa ajunga ca de Niro, insa mafiotul i-a spus intr-o buna zi: „Nu incerca! Eu m-am nascut pentru asta.” Ah da, sa nu uit: „Tuturor din jur le e frica de mine, nu ma respecta in adevaratul sens. Cand o sa mor, nimeni nu o sa-si aduca aminte de mine”. A murit, iar de el nu si-a amintit decat 3 persoane: pustiul, tatal pustiului si probabil cel mai bun prieten al acestuia. In rest, era numai distractie, nu se mai discuta despre decesul lui de Niro.

Lasă un comentariu

Comment

  1. Asai dai incolo,bine nu toti sunt la fel sunt oameni si oameni da majoritatea is asa cum zici,smecheri si cu fite!

  2. sunt cam multi prin negruzzi de astia..chiar si aia de a5-a daca le ceri o pasa te injura..si ti-e frica sa le dai o palma asa..ca dupa aia cine stie cu cine vine dupa tine…

  3. Lumea e plina de oameni de genu asta! Snobi si materialisti la tot pasul. Obisnuieste-te! Peste tot unde mergi, dai peste copii si tineri in general cu cercei in urechi vb ta, si pume in picioare, care isi bat joc de fete pe strada si de copii doar pentru ca sunt fete/copii si nu pot sa reactioneze.

    In Romania, pilele si relatiile au devenit o stare de fapt, pentru ca numai asa poti sa nu fi umilit de oameni mai „inteligenti si mai <>” decat tine.

  4. in romania termenul „smecher” se refera la situatia „te uiti urat,ma iau de tine” … sau „ma iau de tine fara motiv.” .. Astia sunt smecherii. Dar sunt si adevarati „smecheri” … dar ei nu se arata. cunosc si eu 2 astfel de tipi, de care s-au auzit multe, dar el nu prea se arata. si chiar ii cunosc bine, mi-au povestit si stiu cum e. noroc!

  5. Sa fii smecher presupune sa fii si cocalar. Intotdeauna cei mai „smecheri” sunt cei mai sfrijiti, cei mai prosti si needucati. Desi se simt inferiori celor din jurul lor, la suprafata arata aceasta masca, „smecheria”, pentru a scapa de complexele care ii incearca.

  6. Şmecheria e non-sens . Eşti şmecher , ai gagici , eşti cunoscut , umbli prin oraş cu troşcaleta , big-deal . N-ai o cultură generală ( decât cea din cârciumi ) , nu ştii să vorbeşti coerent decât băut , n-ai ce povesti copiilor ( pe care probabil nu-i vei avea ) . Ai cercel , păr cu gel şi încerci să ieşi în evidenţă . Oamenii cu niţel creieraş preferă să se exprime mai drăguţ .