by

Ati venit, ati mintit, v-ati batut, ati ajuns, ce-ati rezolvat?

Mii de credinciosi s-au dus la Patriarhie, sa atinga moastele sfintilor Dimitrie, Pavel, Constantin si Elena. Dupa cum ati auzit pe la stiri, au ajuns unele persoane sa „inchirieze” copii pentru a ajunge mai in fata, sa minta, sa se inghesuie, sa faca totul sa ajunga in capat. Asa s-a intamplat si la Iasi de Sfanta Parascheva.

Nu am nimic cu religia, nu sunt contra, ba dimpotriva, insa eu chiar nu inteleg treaba asta: fratilor, voi veniti la moaste, sunteti credinciosi, va respectati, poate aveti o traditie, dar ce folos sa iti dovedesti nivelul de „smecherie” aici? Adica, Dumnezeu crezi ca iti va da sanatate sau ce iti doresti daca te imbulzesti acolo? In viziunea mea, asa arata treaba: te duci acolo, arati cu adevarat ca vrei sa ajungi unde iti doresti, astepti, poate esti umilit, pierzi timpul, insa din respect. Dar cand tu ajungi in 5 minute sute de metri mai in fata … crezi ca meriti ceva? Nu stiu exact cum sa ma exprim, insa mi se pare ceva penibil.

E ca si cum un post de televiziune cauta pe net niste bloggeri pentru o emisiune: vine vechiul cu cativa ani vechime, iar apoi se baga un dobitoc de doua luni in blogosfera, fara pic de creier, insa nici ca poate realiza cat de ipocrit poate sa fie. Asa sta treaba si cu randurile de la moaste. Ori te duci sa fii cinstit, sa stai acolo, sa nu comanzi tu, ci doar sa astepti linistit, ori deloc, stai acasa.

Lasă un comentariu

Comment

  1. Sau mai bine nu te mai duci, avand in vedere ce intampla. Credinta nu se consta in numarul de vizite la Biserica sau atingerea unor moaste.

  2. Credinta nu e obligatorie, e necesitatea omului de a crede in ceva / cineva

  • Vezi alte articole pe tema