by

Barack Obama – My vision

Da, stiu ca nu am 18 ani, deci nu am dreptul sa votez. Da, mai stiu si ca nu sunt american. Dar cunosc prea bine faptul ca pe blog pot sa imi exprim orice parere,. Astfel am ajuns sa imi expun viziunea mea fata de alegerile de peste doua zile din S.U.A. Eu unul il prefer pe Barack Obama, desi am cateva motive intemeiate sa nu-l sustin. De ce Obama? Pentru viziunea lui este mult mai ampla, pentru ca Barack Obama este mult mai tanar (aici nu ma refer la varsta) decat McCain, iar asta este principalul avantaj. Este adevarat, Obama vrea doua mandate, in timp ce McCain doar unul si bineinteles ca cel din urma are mai multa experienta, dar daca ati observat, majoritatea presedintilor in varsta nu au facut nimic. Creierul numai este atat de imbogatit, ideile nu mai sunt asa de „dragute” ca inainte.

Poate ca nu prea stiu cum sta treaba, insa eu doar mi-am dat cu parerea. Ati vazut filmul in care un tanar american de culoare (pe care nu il cunostea nimeni) a fost ales sa candideze la alegerile din S.U.A, doar ca peste 4 ani partidul din care facea parte sa aiba un potential mai mare? Initial nimeni nu a vrut ca el sa castige, insa si-a castigat fiecare vot pas cu pas, iar in final a iesit invingator. Asa pare a fi si treaba cu Obama, sau cel putin asta sper.

Eu inca cred ca un batran este mult mai excroc de cat un tanar (vezi majoritatea presedintilor). Sper sa iasa Barack Obama. Este favorit in sondaje, in ciuda faptului ca rezultatele acestea sunt destul de inselatoare. Voi pe cine ati vrea presedintele S.U.A? Cristi, tu cu cine votezi?

Lasă un comentariu

Comment

 1. Daca as putea sa votez (daca as fi american si adult:D) as vota cu Obama! Clar!

 2. Dani eu nu am nici o parere, in schimb la chestia ca un tanar e mai ok decat un batran iti dau dreptate.In general un batran e mai trecut prin viata,si stie sa manipuleze mai bine oamenii. Cuvantul batran inseamana pentru mine si periculos.

 3. In America presedintele doar propune, sunt altii care voteaza si i-au deciziile, la ei, in general, se pune mai mult accent pe politica externa, dar acum trebuie sa rezolve treburile cu criza financiara, iar acest lucru va dura ceva timp.

 4. Pana la urma a fost ales Obama… cu siguranta va pune mai mult accent pe politica economica decat pe politica externa… il aseman cu Clinton din acest punct de vedere :)

 5. Scuze de intarziere, sunt in vacanta in Chicago si nu prea imi permit sa „pierd vremea” pe net. Referitor la intrebarea ta, as fi votat Obama, dar din pacate nu sunt cetatean american si nu am drept de vot, oricum am fost alaturi de simpatizantii Obama in Grand Park, Chicago – locul in care a rostit discursul de dupa inchiderea urnelor. Super interesant, dupa vacanta voi reveni cu povesti de toate felurile.

 6. Numai intr-un cuvant difera de numai.

  Numai tu puteai sa imi faci una ca asta.
  Nu mai vreau sa merg la scoala.

  Succes!