by

Basketball time

Bănuiesc că ştiţi ce legătură am avut cu fotbalul, deoarece am scris destule articole pe această temă. Anul acesta am lăsat-o mai moale, chiar mai mult ca niciodată. În schimb am început să joc baschet, un sport despre care mi-am schimbat viziunea, asta şi pentru că mingea maro a început să intre mult mai des în mâinile mele. Din păcate, înălţimea mea îmi oferă câteva dezavantaje, însă cine ştie, poate se mai gândesc hormonii de creştere să-şi intre serios în rol. Odată cu practicarea acestui sport mi-am dat seama că fotbalul e mult mai lejer. Dacă la fotbal când mă dor picioarele o dau cu rolul de apărător, atunci aici nu pot să stai mai mult de 30 secunde pe loc. Stau şi mă gândesc cum mai e la tenis, când eşti tu singur.

Până una alta, ca o concluzie, pot spune că începe să-mi placă baschetul. Sînt începător, mă pot asemăna cu un tip ce dă cu stângul în dreptul la fotbal, însă dintotdeauna mi-a plăcut să am cât mai mult mingea, să trec, să mă întorc, să sar, sa învăţ mereu chestii noi, deci nu mă las bătut de adversar. Mai degrabă mor de ciudă când în echipă cu mine am o „vedetă”, decât atunci e în echipa oponentă.

Cam atât. Mă pregătesc să plec la Facultatea de Sport. Motivul îl ştiţi. Chiar, voi jucaţi baschet?

Lasă un comentariu

Comment

12 Comments

 1. Eu joc baschet. Un timp m-am si antrenat la un club, dar am renuntat din lipsa de chef. Acum mai joc ocazional.

 2. joc si eu cand am ocazia. desi sunt relativ mic pentru baschet imi place faza defensiva.
  e bine de stiut: nu juca cu cei mult mai experimentati, ca nu e bine pentru sanatatea ta (am avut ocazia sa joc cu 2 romani care locuiesc in SUA. am plecat cu nasul spart si cu o bataie la o diferenta de 80 de puncte)

 3. Cei mai experientati? Pai tu ai jucat cu vedete NBA? :P La inceput jucam si eu cu astia mai mari si in fiecare seara veneam acasa cu ceva rupt/belit, dar acum m-am schimbat!

  Nici eu nu mi-s tare mare, insa am invatat sa profit de inaltimea mea si s-o aduc in avantajul meu! Cand ne vedem la o douj’una?

 4. ^nu vedete NBA. sunt in echipa colegiului la care invata(unul dintre ei urma sa dea probe pt Celtics cand se intorcea – aproape NBA – si avea 1.98, care comparativ cu 1,75ul meu…)

 5. Baschetul e o alegere foarte buna. Te invata multe si poti gasi oameni mai interesanti pe un teren de baschet. Pe mine m-a prins si joc cam de 9 ani. Profita de varsta asta si aloca un timp generos sportului. O faci pentru tine, pentru fizicul tau si mintea ta. Inaltimea nu trebuie sa constituie un impediment. Seteaza vointa ca prioritate. Succes!

 6. Nu. Nu mă atrage aşa mult baschetul. Îl admir cu cea mai mare plăcere de pe tuşă. Păcat că în România nu este la fel de promovat ca în afară.

 7. Fratele meu a jucat basket in liceu si acum are 1.97 m inaltime. Prin urmare, ai toate sansele sa cresti :)

 8. Dupa 8 ani de baschet iti pot zice c-ai facut o alegere buna ca ai trecut la acest sport.

  Cat despre inaltime nu-ti fa griji, eu eram unul din cei mai mici din echipa, de aceea am avut rolul de conducator de joc, una din cele mai frumoase pozitii jucate, merita sa incerci.

  De la tine porneste tot jocul, tu-i angajezi pe restu, tu le zici ce sa faca si unde sa mearga, esti una din piesele cele mai importante din joc, alaturi de pivot.

  Am citit c-ai pomenit si de tenis. Merita incercat si acesta, atata tot ca e mult mai greu de stapanit decat baschetul.

  Succes!

 9. in echipa liceului am fost capitan vreo 2 ani, 3 ani consecutivi am fost la faza pe zona, si o data am iesit vicecampion – am fost furati in finala.
  Da, baschetul e un sport deosebit.
  I could also dunk the ball :D

 • Vezi alte articole pe tema