by

Bilet de tramvai valabil doua ore

Am gasit zilele trecute in usa o hartie prin care am fost anuntat ca Dan Oajdea are o idee „nemaintalnita” pana acum: Iasul sa aiba bilet de tramvai de doua ore. Foarte tare, dar cum de ideea asta a aparut cu o luna inaintea alegerilor? Becul nu s-a putut aprinde cu vreo 3 luni inainte? Sau pe atunci ziceai ca mai sunt doua luni pana incepi sa iti pui creierul la gandire, in speranta ca vei obtine niste voturi, cersand cu afisele in lift sau cu hartiile in usa? In fine, nu asta conteaza.

Ideea in sine ar fi destul de tare, unora chiar le-ar fi de folos. Eu nu as avea nimic impotriva, chiar daca nu m-ar avantaja destul de mult. Ar fi fain sa iti iei un bilet care sa fie valabil doua ore, avand posibilitatea de a folosi orice mijloc de transport. Am inteles ca in alte orase (din strainatate) sistemul functioneaza de mult timp, ba chiar foarte bine.

Acum stiti cum e in Romania, de la vorbe pana la fapte e un drum lung, mai ales pentru politicieni, insa orice este posibil. Bineinteles ca domnul din PDL vrea sa il votati (eu nu am dreptul), motivul principal fiind mareata lui idee. Pe voi v-ar ajuta acest tip de bilet? Excludem interesul politic din acest demers.

Lasă un comentariu

Comment

  1. Ar trebui sa desfinteze tonetele si sa puna niste automate. Majoritatea tonetelor se inchid la 15, iar eu nu merg cu autobuzul inainte de ora asta.

  2. minciuni in plina campanie electorala , dar cum ai zis si tu de la vorbe pana la fapte este cale lunga :)

  3. in aarhus este asa de foarte mult timp dar pretul este enorm.. (nu au bilete de o calatorie ci doar de 2 ore.) aproximativ 9 lei biletul. este o idee buna dar depinde si de pret totusi

  4. Totul tine de pret, idee cu bilet pe scurt timp (2 ore/o zi/3zile/o sapt) e super ok clar. Insa mai conteaza si mentalitatea, degeaba se introduc bilete „europene” daca lumea inca circula fara bilet – si aici intra simtul civic.

    Sincer acum, de cate ori ai/ati calatorit fara bilet?

  5. @Cristi Vaduva: Eu unul obisnuiesc sa iau bilet, insa rareori am ocazia sa merg cu un mijloc de transport.