by

Blog18 s-a lansat oficial în varianta beta

După luni întregi de planuri a venit timpul să lansăm oficial blog18.ro, în varianta beta. Sperăm ca la lansarea primei versiuni să avem un design unic. Pentru început, să facem o mică prezentare a întregului proiect:

1. Primul pas a fost să lansăm primul chestionarul din România adresat bloggerilor sub 18 ani, la care au răspuns 305 bloggeri. Rezultatele le puteţi vedea aici.

2. Al 2-lea pas a fost să lansăm acest blog, ce îşi propune să devină un loc pentru toţi bloggerii tineri, pentru bloggerii la început. Vom lua interviuri, vom aduce guest posturi, vom face sondaje şi multe altele.

3. Următorul pas va fi să lansăm forumul, unde vom dezbate pe larg mai multe subiecte. Deocamdată ne propunem să strângem toată comunitatea în jurul blogului.

Mai multe puteţi afla în pagina „Despre proiect„. Pagina „Cu ei ne mândrim” conţine o parte din tinerii bloggeri care ne fac să fim mândri.

Gânduri în rânduri

Suntem siguri că vor apărea controverse. De ce blog18, de ce tineri, de ce voi, etc. În primul rând, nu vrem decât să adunăm toţi bloggerii tineri într-un loc. Vrem să găsim împreună cele mai bune metode de promovare, vrem să împărtăşim experienţa, să vedem minusurile, să aruncăm un ochi peste sfaturile aduse în premieră prin guest posturi, vrem ca blog18 să devină un blog de referinţă.

Vrem să promovăm conţinutul de caliate oferit de tinerii bloggeri. Vrem să ridicăm imaginea celor ce au luat-o pe un drum greşit. Nu am fost niciodată revoltaţi cum că nu suntem băgaţi în seamă. Ştim doar că şi noi putem şi vrem să arătăm acest lucru.

Înainte de a încheia ţinem să vă anunţăm că acest blog este pentru toată lumea. Dacă ai 25 de ani şi eşti la început poţi citi articolele noastre. Proiectul este adresat în special tinerilor, însă asta nu înseamnă că este doar pentru ei. Sunteţi toţi invitaţi să deveniţi cititorii noştri, să vă daţi cu părerea, poate chiar să ne ajutaţi.

Acestea fiind spuse, nu ne rămâne decât să aşteptăm feedback-ul vostru şi să vă invităm să citiţi articolele noastre.

Comunicatul de presă – Tinerii bloggeri din Romania au acum o comunitate!

Astăzi, 16 februarie 2009, s-a lansat în varianta beta blog18.ro – Comunitatea tinerilor bloggeri din Romania. Proiectul reprezintă recesământul tinerilor bloggeri români, după ce, în primă fază a fost lansat un chestionar la care au răspuns 305 bloggeri sub 18 ani.

Blog18.ro îşi propune să devină un blog de referinţă pentru toţi bloggerii tineri şi pentru cei la început. Vor fi aduse în premieră interviuri, guest posturi, sfaturi şi multe alte lucruri utile scrise de cei cu experienţă în domeniu. După ce se vor aduna toţi bloggerii în această comunitate, se va lansa un forum pentru discuţii, unde vor fi dezbătute tot felul de subiecte despre blogging.

Conform chestionarului lansat în 2008, peste 300 de bloggeri sub 18 ani deţin cel puţin un blog. Aproximativ 40 din aceştia fac bani cu ajutorul internetului. Tinerii bloggeri povestesc întâmplările pe care nu le vor uita prea uşor, părerea lor despre anumite subiecte, cât şi năzdrăvăniile din viaţa de zi cu zi.

Obiectivul principal este să se promoveze bloggeri tineri care merită acest lucru şi să se ridice nivelul conţinutului de pe aceste bloguri. Este un lucru unic în blogosfera românească, fiind cea mai importantă încercare de acest gen.

Proiectul este lansat de unul dintre cei mai cunoscuţi bloggeri sub 18 ani, Daniel Damian, ce are blogul danyblog.com, iar ca partener îl are pe Filip Păcurar, un tânăr programator, ce deţine blogul filipac.net.

Comunitatea Blog18 poate fi accesată la adresa www.blog18.ro

Daniel Damian, Project Manager blog18.ro
Contact: contact [at] danyblog [dot] com
http://www.danyblog.com

Lasă un comentariu

Comment

  1. Salutari si.. multa bafta la inceput de drum! Cu toate ca am trecut de cateva luni la ,,majori”, sunt extrem de incantat de proiectul vostru si abia astept sa va promovez o data cu relansarea blogului meu.

    Inca o data felicitari si multe, multe impliniri!

  2. Ei bine, sper ca se vor alatura cat mai multi tineri comunitatii, ca vor gasi ajutor, ca blogurile lor vor evolua datorita ajutorului primit de la membrii acestei comunitati.

    Si legat de tinerii bloggeri, printre care ma numar si eu, dar in mod special pentru cei care detin bloguri personale(marea majoritate, nu si cazul meu :D), sper ca prin subiectele tratate si prin perspectiva din care le privesc sa influenteze in bine intreaga blogosfera romaneasca.

  3. Interesanta ideea de bloguri adresata catre tineret… sper sa reusesti sa dezvolti ce iti propui !

  • Vezi alte articole pe tema