by

Care lucrezi în televiziune și ești fericit?

Deschid televizorul atunci când îmi aduc aminte că începe „Ora de business” (în timpul săptămânii) sau „România, te iubesc!” (duminica). Dacă nu l-ar folosi părinții aș încerca să scap de el cu prima ocazie, astfel încât să nu mai poată fi deschis vreodată (pornit, cu opțiunea de a prinde vreun post, ar mai distruge niște vieți).

Îmi apar totuși niște întrebări, având în vedere că înainte voiam să lucrez în mass-media. Într-un sistem în care se urmărește scăderea nivelului de cultură și manipulare cât mai excesivă, mai e cineva fericit? Prezentatorii de știri, reporterii trimiși la locul faptei, alături de oamenii implicați în emisiuni pline de bârfă intră pentru mine în categoria „cei mai triști oameni cu job”.

Număr pe degete persoanele cu caracter de pe sticlă. Moise Guran face o treabă extraordinară, iar pentru calitatea emisiunii pe care a păstrat-o de-a lungul timpului merită toate aplauzele. Dragoș Stoica e cam singurul care mă făcea să râd la Serviciul Român de Comedie/Mondenii. În rest, apreciez echipele de la „ApropoTV” / „România, te iubesc!”.

Totuși, să lucrezi pentru „ApropoTV” înseamnă să strângi materiale de tip cancan, nu? Chiar dacă sunt privite dintr-un alt unghi, realizatorii dau nas în nas cu prostia/ipocrizia din „viața” mondenă. Indirect, vorbind despre ea, o și susții. La „România, te iubesc!” trebuie să faci materiale despre preoți corupți, furt prin diverse metode (defrișări ilegale) și despre stadiul în care au ajuns diverse lucruri din societatea românească (educație, sănătate, spitale). Nu te enervezi naibii și îți vine să înjuri sau să îi dai în cap la fiecare politician sau țăran care fură și se face că nu știe?

No, ziceți-mi voi, cine mai e fericit la locul de muncă în televiziune? Răspunsurile care includ teoria fericirii și alte filozofii nu sunt luate în calcul.

Lasă un comentariu

Comment

  • Vezi alte articole pe tema