by

Când cărțile și filmele motivaționale nu mai dau roade…

Citești o carte motivațională, apoi timp de câteva săptămâni începi să fii din nou cel mai tare de pe planetă, îți reamintești de planurile/ visele tale și, cu puțin noroc, crești randamentul de care dai dovadă. A trecut o lună și cheful s-a dus, așa că mai bagi o carte sau un film. Să nu-ți fie mirarea dacă ajungi să cunoști mai toate titlurile cărților, filmelor, clipurilor sau a textelor ce au rolul de a motiva.

motivationalDintr-un punct încolo ele nu mai dau roade, căci a nu fi acolo unde îți dorești tu e mai probabil să se întâmple decât visele tale. Ai două variante: ori începi să înjuri non-stop că din cauza noastră sau a lor tu nu poți să faci ceva, ori îți dai multe perechi de palme, te trezești la realitate și te întrebi ce naiba te oprește să muncești ca un obsedat pentru ceea ce vrei.

Prin urmare, decât să pierzi orele cu visele și gândurile tale cu privire la viitor, mai bine transformă-le în ore de muncă. La fel și cu tonele de materiale motivaționale: a te motiva forțat pentru un minut, o zi sau o săptămână nu îți bagă bani în buzunar, nu îți dă bilete de avion sau ce mai vrei tu.

Asta e pentru clipele pierdute căutând scuze cum că nu sunt motivat, orele cufundate în vise și zilele în care amânam munca și căutam inspirația.

foto via

Lasă un comentariu

Comment