by

Cine moare până la urmă cu viaţa împăcată?

Săptămâna trecută ascundeam asupra vitezei prin care treceam pe lângă celelalte persoane de pe stradă o uşoară ură, o nemulţumire personală. Erau nopţi în care mă gândeam ce rost are să trăim şi de ce se întâmplă asta. Ajungeam pur şi simplu la un rezultat: nimic. Repet: nimic!!! Adică viaţă fără mine, fără tine, fără El, fără mişcare!

crying-eye

Am încercat să descriu această stare în cuvinte. Nu am reuşit în totalitate, dar rezultatul interior a fost excepţional. Zâmbesc, chiar dacă propriul chip nu arată acest lucru. Zâmbesc fiindcă trăiesc. Nu mă înteresează de ce trăiesc, important e că mi s-a dat o viaţă.

Poţi să furi, să te droghezi, să îţi distrugi viaţa. Poţi să faci bani mai uşor decât alţii, poţi să fii mai fericit decât ceilalţi, dar cine zâmbeşte cu adevărat? Vorbeam cu un prieten, blogger de altfel, despre câteva treburi în online. Mi-am dat seama că mai oricine poate face sute de euro pe lună! Da, ştiu ce am spus anterior! Aşa cum poţi fura fără să îşi dea vreo persoană seama, aşa cum poţi câştiga la loto, aşa poţi face spam, aşa poţi copia articole, etc.. Dar stai!!! Câte din aceste persoane au viaţa împăcată?

Aici vine partea care trebuie interpretată. Cel ce rezistă tentaţiei şi face totul muncind cu adevărat trebuie respectat. Acest tip de persoană trăieşte cu adevărat fiecare clipă, acest tip de persoană moare cu viaţa împăcată.

Nu vreau să simt la sfârşit că am trecut printr-o viaţă falsă. Nu vreau să fiu mincinos, orgolios, vreau să ştiu că fac totul din plăcere, că pun pasiune, chiar dacă câştigul nu vine în materiale.

Lasă un comentariu

Comment

 1. Misto ca iti doresti treaba asta, insa intrebarea e:
  CAND VEI OBOSI SA TE MAI LUPTI CU MORILE DE VANT, SIGUR NU VEI FI TENTAT „SA FURI UN PIC START-UL”?
  Eu unul nu cred. Si sincer sa fiu, cred ca in viata tre’ sa mai si furi, pentru a avea remuscari si pentru a vedea si cum e „dincolo de baricada onestitatii”! ;)

 2. Eu cred ca oamenii despre care spui tu chiar se simt cu constiinta impacata pentru ca ei au un alt fel de constiinta, diferita de a noastra (cei care nu pot accepta sa fure and so on), ghidata dupa alte principii in viata si, prin urmare, altele sunt lucrurile care i-ar putea determina sa aiba o constiinta incarcata.

  Chiar despre asta discutam cu o colega care se intreba daca bona cu care isi lasa copilul zilnic nu are constiinta incarcata pentru ca nu face nimic (nimic insemnand nici macar grija ca lumea de copil). Si am ajuns la concluzia ca nu are, din moment ce continua sa faca acest lucru cu cea mai mare seninatate de pe Pamant.

  Dar este bine ca oamenii din generatiile mai mici inca mai gandesc ca tine (nu toti, dar macar mai sunt). Asta inseamna ca putem sa ne tinem de urat unii altora :)

 3. Nu cred că oricine poate face câteva sute de euro pe lună din internet. Sunt mulţi care renunţă, sunt mulţi fără ambiţie şi desigur şi mulţi care probabil fură. Eu cred că cel mai important e să creezi, să arăţi că eşti cineva şi că ai muncit ca să realizezi chestia respectivă. Spammerii şi tot tacâmul nu vor fi niciodată băgaţi în seamă de cine trebuie pe motiv că şi-au construit reputaţia pe chestii urâte.

 4. Doar nu degeaba se spune ca munca facuta din placere este mult mai usoara. „Zâmbesc fiindcă trăiesc”, asa sa faci mereu.

 5. Demnitate, onoare, respect – e greu să mai vorbeşti cu cineva despre aceste lucruri.

  Nu zic să le aplicăm, ci doar să le menţionăm ca subiecte, ca teme de discuţii.

  Greu, dom’le, greu mai găseşti pe cineva interesat de asemenea lucruri.