by

Cât de mult te concentrezi asupra obiectivelor tale?

Acum trei zile am terminat cartea „Calea împlinirii personale„, de Todd Duncan – luată de la Editura Amaltea. O lectură plăcută, interesantă, plină de pasiune şi entuziasm. Vine de la un om care a trecut prin multe etape în viaţa sa, ajungând de la un dependent de alcool şi cocaină la un om cu o firmă de succes, pentru ca mai apoi să ajungă aproape în faliment şi să revină.

Ieri mi-am dat seama cât este de important să te concentrezi asupra a ceea ce vrei şi îţi doreşti din tot sufletul. A te concentra înseamnă a te gândi tot timpul la asta şi la a te lupta pentru fiecare centimetru ce te poate aduce mai aproape de victorie. Mult timp stăteam implicat în 5 proiecte şi lucram la ele jumătate de oră pe săptămână, însă mă întrebam de ce nu merg, de ce e lumea aşa de rea, de ce eu nu pot. Cunoaşteţi perfect situaţia şi cred că aţi trecut la rândul vostru prin asta sau chiar încă mai sunteţi.

Atunci când vrei un singur lucru şi te gândeşti numai la asta, e imposibil să nu îţi vină idei care să te ajute în drumul spre succes. Trebuie doar să te detaşezi puţin, iar asta se face cu o evadare din lumea tehnologiei: citeşte, aleargă, stai în natură şi aşa mai departe.

Am decis să mă focusez şi să acord prioritate în maxim două direcţii. Când vrei mai multe, crezi că lucrezi mai mult, însă este o diferenţă enormă între calitate şi cantitate. Cel mai bine o explică un paragraf ce mi-a rămas în minte şi mi l-am notat, din cartea prezentată la începutul acestui articol:

Soarele este o sursă puternică de energie. În fiecare oră, soarele scaldă pământul în miliarde de kilowaţi de energie. Cu toate acestea, înarmat cu o pălărie şi un parasolar, te poţi defăta ore întregi în lumina soarelui fără teama că vei poţi ceva. Laserul este o sursă slabă de energie. El foloseşte doar câţiva waţi de energie, pe care îi focalizează într-o rază de lumină. Dar, cu ajutorul unui laser, poţi să găureşti un diamant sau să elimini celulele canceroase. Puterea concentrării are acelaşi efect. Suntem înzestraţi cu o capacitate puternică, de talia unui laser, care ne ajută să obţinem tot ce ne dorim în viaţă. – Al Ries

Lasă un comentariu

Comment

 1. Sa stii ca ai mare dreptate. Insa ce se intampla atunci cand trebuie sa faci 2 lucruri pentru bani pentru ca ai nevoie de ei si ai cel putin alte doua idei pe care le-ai face din placere? Asta e raspunsul pe care incerc sa il gasesc. Si nu, nu as reununta la chestiile care aduc banii :)). Foarte bun articolul. Felicitari

 2. Felicitari pentru articol, Dany! Eu cred ca atunci cand ai mai mult de doua proiecte de realizat puterea concentrarii te ajuta sa le duci cu bine la capat. In plus, intervine motivatia, determinarea care te ajuta sa lupti pentru ce iti doresti. In cartea Secretele creativitatii, de la editura Amaltea, sunt o multime de secrete care iti arata intocmai ce sa faci cand ai mai multe proiecte de realizat. Enjoy it!

 3. Bravo pentru articol…si nu numai pentru asta…toate celelalte sunt interesante…ai un mod diferit (in bine) de a scrie. Tine-o tot asa! Ai potential.

 4. ATENTIE!!! PRIN ACEST POST NU VREAU SA CREEZ O CAMPANIE ANTI-DANYBLOG. II ADMIR CURAJUL SI SUCCESUL (PE CARE EU NU IL INTELEG) PE CARE IL ARE IN BLOGOSFERA ROMANEASCA.

  Sunt un mic punct neinsemnat pe harta blogosferei. Am vazitat mai multe bloguri de top in speranta ca voi cunoaste stilul, limbajul si sentimentele unui blogger de succes. Fac o paranteza si spun ca ii admir foarte mult pe VisUrat, ZoSo si Mircea Badea. In navigarea mea printre bloguri am dat de blogul lui DanyBlog si multe comentarii aferente acestuia. Ceea ce ma ”roade” pe mine e faptul prin care a ajuns acest baiat sa fie foarte cunoscut in randul bloggerilor. Pana acum nu am vazut niciun post de-al lui mai stralucit care sa pe masura succesului.

  Am inteles ca este bloggeri de la o varsta frageda. –Da, il admir deoarece altii de varsta lui se joaca pe miniclip.com si te pune sa-l votezi pe anumalutze.net–. Cred ca varsta este un as in maneca pentru el.

  Din curiozitate m-am uitat pe primele lui posturi de pe blogul actual. Sevilla-Steaua? Ma rog.

  Daca cineva poate sa imi explice succesul lui . Poate chiar el o poate face!

 5. Cine a zis că aş avea succes :) ? Nu mă consider nici pe departe un blogger de top şi nici nu aş vrea să ajung. Fapt pentru care nici nu prea scriu aşa de des.