by

Cum a fost la Cheese and Wine Blogging Trip

Ieri am avut ocazia să particip la evenimentul Cheese & Wine Blogging Trip, organizat de Icar Tours împreună cu Moșia Cai de Vis și Gramma Wines, pășind astfel în lumea turismului făcut cu pasiune de Icar Tours și distrându-mă alături de bloggerii ieșeni într-o excursie spre Botoșani. Spun turism făcut cu pasiune, deoarece așa cum dl. Florin Bărhălescu (director general al agenției de turism) ne-a spus, Icar Tours își propune să descopere noi obiective turistice din țara noastră, mai puțin cunoscute publicului larg, ce însă merită să fie promovate datorită poveștilor ce le ascund (bine ne-a fost reamintit faptul că fără o poveste nu prea poți face turism) și datorită frumuseții lor ieșite din comun.

Am ajuns astfel la Moșia Cai de Vis, un loc de care nu mai auzisem, dar care cu siguranță mi-ar face plăcere să-l revăd, reprezentând pentru mine o locație de vis, datorită peisajului extraordinar ce îl oferă, liniștii zonei, activităților ce pot fi realizate în cadrul acesteia și, nu în ultimul rând, datorită oamenilor ce au grijă de ea și cu care îți face extrem de mare plăcere să discuți. Făcând un tur al hergheliei, mi-am adus aminte de bucuria vacanțelor petrecute la bunici și de cât de important era un cal pentru gospodărie, trăgând la greu căruța plină și mergând zeci/sute de km pe săptămână. Odată cu apariția automobilelor și a procesului de urbanizare, caii au început să fie din ce în ce mai puțini prezenți în gospodării, iar un rezultat deloc plăcut al acestei așa-zisei dezvoltări a societății îl reprezintă faptul că unii copii nici măcar nu știu cum arată un cal sau o vacă. Tocmai din această cauză Moșia Cai de Vis poate fi locul ideal pentru o ieșire cu familia în natură, în care poți lua cursuri de echitație, poți admira atât peisajul, cât și celelalte animale ale moșiei.

Aici am avut parte de o masă ca la mama bunica acasă, fiindu-ne oferite o porție de brânzeturi extrem de gustoase, departe de orice tentativă de aliment asemănător oferit în supermarket și chiar și în piață.

Numai bine a urmat degustarea de vin oferită de Gramma Wines și prezentată de dl. Marius Cristian, ce a spulberat de asemenea câteva mituri populare legate de vin: acesta niciodată nu trebuie făcut șpriț, deoarece se pierde toată aroma vinului și, de asemenea, el nu poate fi achiziționat cu un preț mai mic de 15 lei, deoarece nu mai vorbim de vin, ci de, cel mult, o tentativă. Gramma Wines este un producător relativ nou pe piața vinurilor din România, ce însă a devenit rapid un punct de reper pentru vinurile albe.

Cheese and Wine Blogging TripDupă degustare ne-au fost prezentați caii, 16 la număr (majoritatea lipitani, dar și pursânge arab, cal de sport românesc și cal de sport unguresc). Spre surprinderea mea, la destui de mulți bloggeri le-au fost frică să urce pe cal, însă emoțiile au dispărut rapid, iar unii dintre noi am avut plăcerea de a călări nu unul, ci doi cai :)

În drum spre casă am poposit la Hotel Belvedere, unde am avut parte de un prânz nemaipomenit: ciorbă de văcuţă, şnitel de pui umplut cu legume, cartofi la cuptor, salată de castraveţi muraţi, prăjitura casei şi, bineînețeles, apă. Cireașa de pe tort a reprezentat-o țuica de Mangalia oferită de dl. Florin Bărhălescu.

Ultimul stop l-am făcut la Muzeul Viei și Vinului din Hârlău, unde ne-am îmbogățit memoria despre istoria vinului.

Se pare că ultimele două weekenduri au fost pline de aventură pentru bloggerii ieșeni, participând la Cupa Bloggerilor la Pescuit și apoi la Cheese & Wine Blogging Trip, două ieșiri cum de mult timp nu am mai avut alături de bloggeri și două ieșiri ce își spun cuvântul despre evoluția blogosferei locale.

Țin să mulțumesc organizatorilor pentru o zi frumoasă petrecută alături de niște oameni extraordinari, în care nu numai că am primit niște lecții legate de turism și industria vinului, dar am și descoperit un loc ce merită vizitat de orice împătimit al naturii, al ieșirii în aer liber și, de ce nu, al iubitorilor de cai. Felicit inițiativa și modul în care ați pus-o în practică, deoarece puține sunt evenimentele la care am participat și nu am simțit cum trece timpul, plictiseala nefiind prezentă nici măcar un moment!

credit poză

Lasă un comentariu

Comment