by

Cum mor copii in ziua de azi

In Romania au inceput sa moara din ce in ce mai multi copii, majoritatea abia nascuti. In primul rand, si cea mai mare vina o au medicii. Se spune ca in Romania sunt medici de valoare, dar nu spatii si materiale necesare pentru a ajuta/salva vieti. Cu siguranta ati auzit de cazul lui Sebastian, un baiat care, (mai nou) va fi trimis in strainatate pe banii ministerului (fac si ei ceva bun). De ce oare nu s-ar organiza astfel de ajutoare, nu doar pentru fii de „mari romani”, ci si fii de „mari” saraci? In Romania daca nu ai bani, esti tratat total diferit de medic, detalii aici. In cazul anterior nu a fost greseala nimanui, nimeni nu are ce sa reproseze spre altii, dar de copilul care a fost lasat nesupravegheat la nastere cum de nimeni nu deschide gura, doar parintii copilului?

In al 2-lea rand, specific Romaniei, alta vina o reprezinta spatiile. Cum totul din Romania se fura, ce a mai ramas din spitale? Cum arata Maternitatea Spitalului Judetean Constanta? Ne-a facut Arhi un video. Probabil daca nu s-ar mai fura asa de mult, am ajunge si noi o tara model pentru altele, dar cat timp porti numele Romania si prezinti aceeasi politicieni si cersetori de „sus” ce fac tara de rahat, asta e ultimul lucru la care te-ai putea gandi.

Copii nu mor doar din cauza spatiilor si medicilor, ci chiar din cauza propriilor parinti. Toata lumea stie ca o gravida nu trebuie sa fumeze, decat daca ea ar dori ca fiul ei sa se nasca cu tot felul de maltratatii. Ma intreb, ai fumat si probabil o sa fumezi pana mori, dar chiar aproape un an nu te poti abtine de la fumat? Nu te poti gandi la fiul tau, la ce ar ajunge din cauza ta? In nici un caz.

Si uite asa, din pacate, o noua „generatie” nu poate nici macar atinge pragul de 7 ani. Noi, oamenii simpli, nu putem decat sa donam, dar de unde sa scoatem atatia bani pentru atatia copii? Majoritatea politicienilor care spun in public ca trebuie facut ceva pentru aceste cauze, nu se gandesc decat la imaginea lor.

Romania, o tara in care totul este posibil

Lasă un comentariu

Comment

  1. uitete la Moartea domnului Lazarescu sa-ti dai seama ce gunoaie sunt medicii…suntem o tara de betivi si de incompetenti

  2. Sunt nou pe blogu tau, si am ajuns aci din greseala, dar vreau sa spun ca traim in Romania si asta ne ocupa tot timpu’. Pe mine ma dor foarte tare chestiile astea, mai ales ca am patit-o…