by

Cum se promoveaza un blog

In primul rand pentru a promova un blog avem nevoie de continut de calitate. Cand spun un continut de calitate ma refer la articole originale, scrise de noi, nu numai posturi ce contin links/clipuri sau imagini.

Un blog poate fi promovat prin mai multe situatii: cuvinte cheie google, inscrierea in multe directoare web, comentarii cu link catre blogul tau pe alte bloguri si link exchange.

75% din vizitatorii unui blog vin de pe Google, de aceea avem nevoie de cuvinte cheie. Bineinteles ca si schimbul de link-uri este folositor, dar si daunator daca avem zeci de link-uri in blogroll.

Putem sa mai aducem vizitatori de calitate pe blog cu ajutorul comentariilor postate la articole de pe diferite bloguri. Aici este foarte important sa avem si un comentariu de calitate. Daca vei lasa un comentariu interesant, mai mult ca sigur, persoanele ce l-au citit vor intra pe blogul tau.

Eu unul nu prea ma uit la statisticile blogului personal de pe trafic.ro de exemplu. N-am nevoie de sute de vizitatori dintre care doar 5 citesc zilnic un blog. Prefer putini vizitatori, majoritatea fiind cititori fideli.

Comentariile de pe blogul meu sunt de asemenea foarte importante. Debeaba pun peste 5 posturi / zi si 80% dintre vizitatori il citesc dar nu lasa comentariu. Fara comentarii ma simt intr-un loc pustiu, unde lumina nu apare decat o data la cateva zile.

Sa recapitulam putin: Pentru a promova un blog avem nevoie in primul rand de continut de calitate. Vizitatorii pot fi adusi prin mai multe cai. Acestia pot deveni cititori fideli fiind influentati de calitatea/origininalitatea articolelor/comentariilor tale.

Am altcatuit si o mica schema ca sa pricepem mai bine :) :

Cuvinte cheie -> Google -> Continut original -> Cititori fideli

Alti vizitatori -> Continut original -> Cititori fideli

Comentarii de calitate -> Continut original -> Cititori fideli

Lasă un comentariu

Comment

  1. Pai articolul l-am facut la modul general, voi face mai incolo si articole mai detaliate ;)

  2. Mai mură în gură de atât chiar nu se poate. Ideile.. despre ce să scrii, titlurile, nu cred că se găseşte pe net vreun articol „Cum să ai idei bune”

  3. ar trebui sa postezi acest articol doar cand o sa ai 10.000 de vizitatori pe saptamana

  4. daca nu ai continut calumea..poti sa ai cate vizite vrei ca nu se lipeste nimic :)…eu am inceput sa citesc blogu asta si-mi place..chiar daca e scris de un adolescent :P