by

Dă-le cititorilor tăi 3 motive să te comenteze

Nu există blogger care să nu îşi dorească un număr cât mai mare de comentatori. Comentariile ne motivează. Fără ele am trăi ca într-un pustiu. Numărul acestora poate fi mărit încurajând cititorii să lase un comentariu. Dar cum? 3 pluginuri destul de cunoscute constituie 3 modalităţi principale adresate cititorilor pentru a face acest lucru:

1. NoFollow Free

Acest plugin îndepărtează atributul „nofollow” din comentariile unui blog pe wordpress (adresa comentatorului pe care a înserat-o sau link-urile din respectivul comentariu). Puteţi să selectaţi la câte comentarii să fie îndepărtat atributul pentru un simplu cititor sau un user. Bineînţeleles că aveţi posibilitatea ca acesta să fie scos permanent. Pluginul este atât în limba engleză, cât şi în română.

O listă cu blogurile din România ce folosesc acest plugin o puteţi găsi aici.

2. Top commentators

Puteţi găsi acest plugin în mai multe variante. Pe lângă cea menţionată anterior mai recomand asta.

O altă metodă pentru ca vizitatorii dumneavoastră să lase un comentariu este să creaţi un top al celor mai activi cititori. Resetarea acestuia poate fi zilnică, săptămânală, lunară sau anuală. Aveţi posibilitatea de a exclude anumite persoane, anumite link-uri şi să limitaţi numărul de caractere al unui nick din top.

Este uşor de folosit, compatibil cu ultimele versiuni wordpress şi extrem de util.

3. CommentLuv

Ultimul plugin esenţial pentru cititorii blogului personal, mai puţin folosit de bloggeri faţă de cele anterioare, este CommentLuv. Acesta afişează după fiecare comentariu (dacă respectivul comentator doreşte) un link către ultimul articol de pe adresa lăsată.

Mie unul mi se pare destul de drăguţ, plus că ajută comentatorii la promovarea propriului blog. Are mai multe iconiţe care să atragă atenţia cititorului că pluginul este activat, fiind destul de simplu de configurat.

Tu cum îţi motivezi cititorii să lase un comentariu?

Lasă un comentariu

Comment

  1. Tot timpul am sustinul blogurile cu dofollow. Si eu am dofollow. Mi se pare crucial sa rasplatesc cu ceva timpul petrecut pe site de catre cititor. Asa ii incurajezi sa comenteze.

    O alta chestie care mi se pare importanta e sa le permit sa comenteze fara moderare, atata vreme cat isi asuma cele scrise. Libertatea de exprimare e un drept al oricarui omulet roman.

  2. Pe langa astea cred ca cel mai mult conteaza ceea ce scrii! Daca te-apuci sa scrii numai stiri/copy-paste si chestii de genul asta… lumea e destul de plictisita de astea. Cred ca cititorii sunt atrasi mai mult cand articolele contin ganduri originale.

  3. Sau, de exemplu, mie mi-ar place sa vad pe un blog o poveste compusa de el, care sa aiba o morala sau ma rog…decat sa vad acelasi lucru pe fiecare..

  4. poate nu toti scriem pentru a fi cititi.blogul poate fi locul in care varsam nervi si sentimente,impletite in cuvinte usturatoare sau,respectiv,frumoase.

  5. Nu cred ca dofollow este un motiv important in decizia unui blogger de a comenta pe blogul tau. Daca cineva are ceva de spus, o face si fara dofollow, adica vizitatorii care stau pe blog pentru personajul din spatele site-ului nu se uita la pluginuri sau altele.