by

De cate ori poti indoi o foaie de hartie?

Pentru o foaie de A4, raspunsul e clar, de 7 ori. Poti sa vii si cu tirul peste foaie ca tot de 7 ori o poti indoi. Am vazut in urma cu cateva saptamani la Brainac faza cu acest mit. Dupa lungi incercari, au ajuns la NASA, unde au „imprumutat” un spatiu acoperit, cat un teren de fotbal de mare. Aici au adus 16 suluri de hartie cumparate. Au reusit in final, sa indoaie hartia de 11 ori, insa cu mult ajutor din partea materialelor. Din pacate nu am gasit acest clip pe net, insa am gasit unul mai vechi, in care tot ei au reusit sa indoaie hartia de 9 ori.

Adevarul e ca fara ajutorul unor materiale nu poti indoi o foaie de hartie, mai mult de 8 ori, indiferent cat de mare ar fi. Abia reusesti cu una de A4 sa ajungi la numarul 6 sau 7. Am sa mai caut de celalt clip, deoarece era mult mai interesant si erau date mai multe motive de ce nu se poate indoi hartia.

Voi v-ati gandit vreodata la acest mit :) ?

Lasă un comentariu

Comment

  1. am vazut si io chestia asta la brainiac acu vreo 2 luni .am incercat si eu sa indoi dar n-am reusit decat de 6 ori , dar nu m-am straduit prea tare .

  2. cei din clip sunt intradevar de la brainiac, dar experimentul despre care ai scris a fost facut de catre cei de la mith busters … cu totul altceva :)

  3. ar fi trebuit sa precizezi ca indoitura e pe jumatate , ca de indoit o foaie se poate indoi de mult mai multe ori . Si o intrebare : Cand te uzi mai tare ?… Cand fugi prin ploaie sau cand mergi ? … :) Brainiac rulez

  4. Cei de la MythBusters au reusit sa indoaie foaia de mai multe ori, am vazut pe Discovery. Bineinteles, foaia avea zeci bune de metri patrati si la sfarsit au reusit sa o indoaie cu un utilaj folosit la formarea asfaltului. Intr-adevar, o foaie nu poate indoi de mai mult de 7 ori, tine de numarul de parti rezultate, care pentru 7 este de 128.

  • Vezi alte articole pe tema