by

De ce Next Online Players?

Am observat astazi ca se ofera un loc gratuit pentru un blogger la evenimentul organizat de Ciprian: Next Online Players. Da, este vorba despre un concurs: cel mai bun articol despre motivele pentru care s-ar participa la un astfel de eveniment primeste respectivul loc. Mi-am propus de mai mult timp sa incurajez cititorii cu blog sa participe la astfel de evenimente, insa acest concurs mi-a dat un motiv in plus sa scriu un astfel de articol.

Ce avem de castigat daca participam la un astfel de eveniment aflam chiar de pe site-ul nextonlineplayers.ro: informatia transmisa in cadrul workshopurilor/ invatarea directa în cadrul aplicatiilor practice/ experienta transmisa de catre vorbitori/ networking, schimbul de idei, cunoasterea participantilor cu idei comune/ cunoasterea unor antreprenori de succes si posibilitatea de a te conecta direct/ atragerea de parteneri strategici in proiectele proprii/ posibilitatea de a urmari cum se realizează un pitch pentru finantare/ formarea unei idei de ansamblu asupra domeniului antreprenoriatului online in momentul de fata.

Pe unii cred ca unele motive prezentate mai sus ii depasesc, insa asta nu ar fi o problema. Urmeaza sa va incurajez si eu sa participati la un eveniment de genul: de ce m-as duce eu in postura de blogger oarecare printre altii care-s „acolo sus” (de top)? In primul rand castig experienta. Vad cum se manifesta vorbitorii, invitatii, bloggerii la o astfel de intalnire. Ma vad cu tipul de acolo, da da, e ala cu care vorbesc zilnic, il salut, il cunosc personal, iar astfel ajung sa cunosc si alti bloggeri care la randul lor ce participa la eveniment. Vrei sa faci ce a spus vorbitorul respectiv in prezentarea lui, te duci in pauza, iei legatura cu el, vorbesti fata in fata. Altfel vorbesti cu un tip cand il ai in fata, decat prin mailuri, telefon: stai ca trebuie sa plec, da ai dreptate, da a picat netu … neah, nu merge treaba.

Te poti promova chiar. Iti iei un tricou cu adresa blogului tau, il rogi pe tipul pe care l-ai cunoscut sa-ti faca cunostinta cu altul, mergi la o cafea, ii inviti pe altii uite hai sa mergem acolo. Propui o idee. Asta din postura de un blogger oarecare, nu prea cunosti lumea. Daca deja il stii pe ala, pe celalt, iti amintesti ca ai vorbit si cu un speaker tu odata … altfel te simti. Deja stii despre ce e vorba si devine o placere sa te reintalnesti. Terminand cu asta, tu ai dat o suma doar sa cunosti lumea? Hello! Ia-ti o foaie si noteaza-ti ce spune speakerul la prezentarea lui ca o sa te ajute in viitor. Fiecare va avea de zis multe lucruri interesante, de care sunt sigur ca nici nu stiai. Mai pui o intrebare, mai afli un lucru nou de la vorbitor. Te simti bine!

Recapituland: traiesti experienta, ai posibilitatea de a iti face noi prieteni, de a cunoaste tipi renumiti in mediul online, de a vorbi direct cu un speaker care te poate ajuta, de a te promova, iti faci o anumita parere despre respectivul tip/ site, despre respectivele metode, etc. Schimbi idei cu omul, poate ii propui sa faceti ceva impreuna. Marele avantaj: esti fata in fata cu cel care „ai treaba”.

Era sa uit, pentru cei care vor sa participe: taxa de participare la eveniment acopera prezenta in cele 3 zile, 2 coffee break si masa de pranz zilnic, o carte surpriza materiale promoţionale, diploma de participare.

In final, acestea sunt motivele pentru care eu as participa la un astfel de eveniment. Daca as avea posibilitatea, m-as duce cu cea mai mare, chiar daca o sa fiu cel mai mic de p’acolo :)

Edit: Nu stiu daca m-ati inteles, insa eu nu vreau decat sa dau niste motive vazute din anumite perspective, pentru care eu (sau oricine altcineva care nu e familiarizat cu astfel de evenimente) as participa la Next Online Players. Veti spune ca nu sunt in stare sa incurajez cititorii prin diferite motive, insa experienta de la IMTO Day sau de la blogmeet-uri cred ca are ceva de zis.

Lasă un comentariu

Comment

  1. Dani, de ce in ultimul timp incerci sa participi la toate tampeniile astea de concursuri? Chiar sunt penibile .. cine vrea sa se duca acolo sa asculte niste tipe sau tipi plicticosi, ca daca mai stai un pic dai capul pe spate de somn.

    Asta e o metoda foarte lame de promovare a rahatului lor de eveniment fara de care nu se ducea nici naiba!

  2. :))) dude you suck. Poate plicticosi pentru tine… IMTO a fost super interesant. De ce vorbeste romanul fara sa aiba nici un habar?