by

Despre proiectul Blog18.ro

Blog18 reprezintă recesământul tinerilor bloggeri din România. Am ales să facem acest lucru din mai multe motive, cele principale fiind:

1. Când am lansat chestionarul adresat bloggerilor sub 18 ani, un blogger de top („A list”) abia dacă citea pe unul tânăr. Să dea cel puţin 5 nume de genul? În nici un caz!

Ne-am propus să arătăm că şi noi putem, că şi noi avem talente!

2. Niciodată nu am fost uniţi. Eram un grup de câţiva bloggeri acolo care abia treceam de 3 comentarii pe zi. Ne citeam între noi şi încercam să primim un link altundeva, dar niciodată nu ne-am extins! Blog18 îşi propune să adune toţi bloggerii tineri la un loc. Vrem să ne cunoaştem, să socializăm, sa ne promovăm reciproc, să formăm un grup unit.

3. Câţi dintre cei tineri participau în 2008 la o întâlnire adresată bloggerilor? 5, maxim 10? Vrem să încurajăm tinerii bloggeri să participe la blogmeeturi! Nu avem decât de câştigat: prieteni noi, cititori noi, socializare, lucruri noi de învăţat, etc.

Un prim obiectiv împlinit a fost chestionarul la care au participat 305 bloggeri sub 18 ani. Am decis să numim comunitatea „tinerilor bloggeri”, deoarece noi reprezentăm în cea mai mare parte al doilea val. Dacă nu ne bagă nimeni în seamă, ne băgăm noi.

Care sunt obiectivele noastre:

– să răsplătim câţi mai mulţi bloggeri din comunitate prin concursuri, premii, etc.
– organizarea celui mai mare concurs adresat tinerilor bloggeri, în fiecare an (un „RoBlogFest” al nostru, doar că mult mai diferit)

Avem şi dorinţe:

– să ne mândrim cu cel puţin 3 bloggeri recunoscuţi în blogosferă ce au pornit de aici
– un eveniment anual adresat tinerilor voci din blogosfera românească

Vom promova toate proiectele tinerilor bloggeri, vom încerca să îi ajutăm pe toţi cei care ne cer ajutorul, vom aduce interviuri şi guest-posturi în exclusivitate. Vom face tot posibilul să facem ceva pentru micile voci din blogosferă!

Lasă un comentariu

Comment

  1. Vreau sa spun doar ca eu sunt alaturi de voi, imi place idea, deoarece si eu sunt un tanar blogger din toate punctele de vedere!

  2. Va urez mult succes! Imi place ideea voastra, si eu sunt la inceput de drum cu blogul meu, si de aceea o sa va urmaresc articolele cu interes, chiar daca nu mai am 18 ani. :)

  3. sa castigati din bloguri venituri substantiale v-ati gandit? prin intermediul adsense-ului ma refer.  :angel: