by

Diferența dintre atunci și acum

Nașpa e să fii trezit și să nu poți băga scuza cu „prima oră e sportul”. Na, e vacanță și nici măcar nu trebuie să te duci la școală! Așa că ieri a trebuit să o fac pe curierul și să împart bunătățile făcute de mama pentru Paște la bunici.

În satul pe unde mai copilăream în vacanțe, pe lângă faptul că se mai construiesc din când în când niște case e la fel ca înainte, însă niciodată nu l-aș putea privi cu aceeași ochi. Tind să cred că acum e mai multă sărăcie, dar gândul ăsta mi-e dat mai mult de vârsta adolescenței.

După ce copilăria ta s-a terminat, începe să ți se spună că înainte ceilalți încercau ca tu să le ai pe toate, să nu ai nicio grijă, să faci ce vrei și să fii fericit. Astfel, atunci aveai tot timpul din lume. Bă, ia stai așa! Cum vine asta?

Înainte nu îți permiteai să te plângi, nu era timp să stai în casă și să te superi, să eziți sau să nu mergi mai departe. „Uită-te și tu cât ne e de greu”… „da, ai dreptate, dar dacă stau să mă gândesc mai mult la asta pierd meciul de fotbal și trebuie să aștept alte câteva zile să pot juca din nou”.

Nu mă interesa că ăla are mai mulți bani și are mașinuță la câteva milioane, nici că celălalt are pantaloni rupți în fund. Dacă tu aveai de gând să împarți prietenii sau amicii în categorii, locurile de joacă în bune și proaste, curate și murdare, era ok, dar erau mari șanse ca a doua zi să fi plouat și să nu te mai fi jucat cu tuburile, să nu mai fi strigat stomata sau să nu te mai fi ascuns de paznicul de la mere, cireșe, prune și zarzăre.

Diferența dintre atunci și acum nu e că nu mai ai timp, ci că gândești prea mult și îți permiți prea multe. Ai răbdare să analizezi ce a făcut cutare și ai timp să te plângi că nu ai la rândul tău nu știu ce brand care e la modă în 2011. Asta-i diferența!

Lasă un comentariu

Comment