by

Două din sport: offline/online

prosportProSport închide ediţia de duminică a ziarului, iar editorii îşi vor continua activitatea online. Asta după ce luna trecută Publimedia a decis să păstreze doar varianta online a ziarelor locale Clujeanul, Ieşeanul, Bihoreanul şi Hunedoareanul.

De pe ProSport.ro:

Ediţiile de duminică în presa românească au fost întotdeauna făcute cu inima. Şefii şi-au lăsat la o parte targeturile mizând poate pe capitalul de imagine şi mândria de a arăta că se munceşte şi atunci când restul lumii se odihneşte. Ziariştii şi-au uitat şi ultima posibilitate la o zi liberă normală, deşi în sport sâmbăta poate fi oricum, dar nu normală. Una peste alta, ediţia de duminică a oricărui ziar de la noi este mult înaintea realităţii din România. Distribuţia este rudimentară mai ales duminica, atunci când multe chioşcuri sunt închise. Ziarul ajunge greu la cititori şi nu atrage publicitate. Adăugând anul de criză, devine evident că dorinţa de fi permanent în legătură cu cititorii şi mândria nu mai pot anula faptul că economic ziarele de duminică nu-şi mai merită apariţia.

Mă întreb cât va câştiga GSP din asta şi cum va suna duminica la un chioşc de ziare: „ProSport de duminică, vă rog! Nu mai este această ediţie, dar avem Gazeta Sporturilor”. O analiză interesantă despre „cotidanele de weekend” aici.

Iar a doua: clubul Steaua Bucureşti vinde acum şi bilete online. Un lucru pe care îl aşteptam de ceva timp. Radu Spineanu spunea la RadioLynx că vrea să aducă şi furnizori din domeniul sportului. Aşteptăm acum şi un sistem de afiliere pe baza biletelor online sau a tricourilor, fularelor, etc. Nu de alta, dar ar fi fain să scriu un articol despre Steaua – Cluj, care va avea loc săptămâna viitoare, alături de un link de pe care cititorii să poată cumpăra bilet.

Mai multe detalii pe site-ul oficial.

Lasă un comentariu

Comment

  1. de prosport nu ma intereseaza.. poa sa inchida ziarul de tot pentru ca uneori scriu niste prostii de te doare mintea :)

    cat despre Steaua.. sunt stelist.. ma bucura acest lucru, dar nu ma voi mai duce la vreun meci oficial pana nu-i vad jucand la valoarea lor adevarata (daca jucam in continuare asa cum am jucat cu Ujpest nu ajungem departe)..

  2. Adevarul este ca duminica ziarele se vand prost.Si dupa cum ai spus si tu, in anii de criza economiile conteaza mai mult decat mandria …