by

Dulce somn

Cand eram mai mic si era week-endul reprezenta o mare bucurie pentru mine. De fiecare data imi spuneam in gand: „In noaptea asta nu dorm, vreau sa treaca timpul mai greu, vreau sa fie un week-end mai lung”. Chiar si in prezent imi mai spun asta in gand.

Mi-am dat seama ca somnul este cel mai sanatos lucru. In diminetile in care sunt obosit, inainte de a pleca la scoala imi spun in gand: „cum ajung acasa ma bag in pat”, insa degeaba. Cum ajung acasa numai am deloc chef de somn.

Ai mei ma lauda ca adorm foarte rapid. Asa e, cand sunt obosit nu ma mai gandesc la nimic, adorm direct. Exista si momentele in care nu am deloc chef sa ma culc, ma uit la TV, ma uit in sus, ma uit pe afara, degeaba. In viata mea mai exista si serile in care imi spun: „abia astept sa adorm, in cateva momente va fi dimineata” ->> se intampla doar cand a doua zi este un eveniment ce il astept de mult timp si nu mai am stare. In noptile de genul adorm extrem de greu: fac orice sa adorm, insa in zadar.

Ultimul timp de nopti: in care sunt extrem de obosit, insa adorm extrem de greu ->> cand sunt trecut de obosit. Ma foiesc, ma intorc, imi schimb perna, ma uit in jurul meu, la televizor nu e nimic interesant, ma gandesc, dar tot nu adorm.

Aproape in fiecare seara ma gandesc la ce voi face maine, ma gandesc chiar si la un eventual articol pe blog, iar daca nu gasesc cheia somnului imi aduc aminte de ce-am facut ieri, alaltaieri, anul trecut, mai exact la intamplarile celebre din viata mea.

Pe voi ce va face sa adormiti, care este leacul vostru pentru somn si ce parere aveti despre acesta?

Lasă un comentariu

Comment

  1. ceea ce ai zis mai sus este perfect adevarat si io am momente cand nu pot adormi si ma gandesc la momentele mele „celebre”

    Ca sa fiu la Subiect ca sa adorm mai repede ori pun muzica la telefon … ori ma gandesc la niste amintiri frumoase legate de prieteni familie … sau poate si lucruri mai marete cu viitoarea pretena :-\” xD

  2. si eu am astfel de nopti ,dar in general adorm foarte greu . am inceput odata sa citesc un ebook despre asta dar nu l-am terminat . are legatura cu ceasul biologic .blah blah blah

  3. eu sincer chiar nu stiu ce sa fac. adik pur ji simplu somnul nu are nici o logik la mn. poate sa fie nu jtiu ce eveniment a 2a zi ji adorm bujtean sau poate deloc. poate sa fie o zi normala ji banala iar cand ma uit la telefon vad k e 4 iar eu la 6 juma tre sa ma trezesc. nu jtiu probabil aja este adolescenta:-?? xcum putem sa folosim scuza asta tot timpul din moment ce oriunde auzim k este o varsta ciudata ji importanta. aveti probleme? nu jtiti ce sa faceti? puneti totul pe seama adolescentei:)) a ji un sfat: dak nu puteti adormi NU DESCHIDETI TV CALC SAU XCE ARE ECRAN! am citit eu(*) k lumina puternica a acestora activeaza nush c hormoni p kre org ii folosejte dimineata pt a ne trezi:D aja k bagati cornu in perna ji stati acolo k cv cv tot tre sa se intample:D