by

Elimina concurenta

Aseara, m-am apucat sa recitesc cartea lui Donald Trump – Cum sa devii bogat. Mi-am luat un caiet, unde mi-am notat tot ce era esential la capitolul pe care tocmai il citeam. Apare o intrebare esentiala: „Altcineva poate sa faca munca mea mai bine decat mine? Cunoaste-te pe tine insuti si cunoaste-ti concurentii. Daca sunt mai buni decat tine, trebuie sa oferi ceva ce ei nu au.” Ionut Ciurea spunea la IMTO Day: „In orice domeniu exista concurenti”, ceea ce este perfect adevarat.

Mie imi vine in minte o intrebare: de ce sa nu elimin concurentii? Eu pot sa ofer siteului meu de exemplu, ceva in plus ce un concurent nu are. Astfel, incep o campanie si cumpar un spatiu pentru un banner care sa atraga atentia pe siteul concurentului meu. Bannerul respectiv va atrage vizitatorii concurentului, iar acestia vor intra pe siteul meu si vor vedea ceva in plus. Daca am un forum de exemplu, ei se vor inregistra la mine, deoarece am acel „ceva in plus”. Astfel, respectivul concurent nu poate fi eliminat?

Aici apare o noua nedumerire: de ce sa investim bani intr-o campanie publicitara pentru un concurent mai mic decat mine? Majoritatea vizitatorii lui au auzit cu siguranta de siteul meu. Mai merita sa bagi niste bani intr-un banner care nu iti va aduce multe benificii? Mai bine investesc intr-un concurs de exemplu sau organizez o intalnire …

So … concurentii pot fi eliminati?

Lasă un comentariu

Comment

 1. este mai mic … dar poate creste peste noapte(face el ce nu ai tu in plus) … nu ai de unde sa stii .. asa ca mai bine iei un avantaj bine-meritat si te vei asigura…

 2. orice concurent poate fi eliminat , trebuie doar sa sti cum ;) i-al pe fiecare asa cum este, analizeazal, testeazal si monitorizeazal, apoi totul depinde de tine.

 3. In primul rand, pe internet nu stii niciodata daca majoritatea cititorilor lui au auzit de tine.

  In al doilea rand, pe cei mai mici eu as incerca sa ii preiau, nu sa ii distrug. Daca nu merita preluati, i-as ajuta sa creasca si as face-o public. Astfel, ei imi vor fi recunoscatori, daca vor ajunge vreodata sus. Daca nu vor ajunge sus (ceea ce este mai probabil) lumea va sti ca le-am dat ajutor (deci punct in plus pt mine), si cu toate astea ei tot nu au reusit sa devina cei mai buni (deci proiectul meu e cu atat mai bun). :)

  Cartile lui Trump sunt foarte bune. Mai are una scoasa tot la Pro Editura.

 4. Domeniul asta Internet este atat de mare, incat poti sa ai 100.000 vizitatori/zi, si un om care intra pe net de 5 ani sa nu fi auzit de tine ;)

 5. Dany am nevoie de ajutorul tau.
  Vreau sa te rog sa promovezi si pe blogul tau evenimentul Pangea day pe care il organizam in Iasi.

  Check my blog!