by

Eu in prim plan

In urma conferintei de la hotelul Astoria – IMTO Day, Andrei Sava a scris un articol despre mine, ce a aparut in revista saptamanala „Sapte seri”. Deocamdata nu am facut rost de revista, dar puteti vedea articolul aici.

Tot Andrei, mi-a luat un interviu pentru blogul Ziarului de Iasi:

Andrei Sava: Ce este un blog?

Dany: Asa cum a spus si Bobby Voicu la IMTO Day, un blog este ceea ce vrei tu sa fie. De la un blog personal se poate ajunge la un suport de platforma electorala sau un site de stiri/review-uri. Pentru mine, un blog inseamna un jurnal personal unde imi pot exprima liber gandurile si ideile.

Andrei Sava: De cand te-ai apucat de blogging si de ce?

Dany: Am intrat in lumea bloggerilor in data de 23 iunie, anul trecut. Sincer sa fiu, chiar nu stiu de ce m-am apucat de blogging. Vroiam sa am un loc al meu unde pot scrie ce vreau … era un inceput pentru mine.

Andrei Sava: Numeste trei bloggeri care te influenteaza si le ai drept modele de urmat. De ce?

Dany: Primul blogger pe care l-am luat ca drept model a fost Etherfast. De la el am aflat de termenul “blog”, iar cu ajutorul lui am cumparat domeniul danieldamian.ro. Majoritatea intrebarilor aveau sa primeasca raspuns de la acesta. Tot de la Etherfast am invatat ca un blog trebuie sa fie original, iar daca voi posta poze, clipuri sau linkuri nu voi avea nici o sansa. Al 2-lea blogger pe care l-am urmat a fost mafi^hotz. El mi-a explicat cum sta treaba cu promovarea unui blog, care sunt metodele de a face bani si multe altele. Mafi^hotz a fost primul blogger care m-a laudat si m-a incurajat. Tin minte ziua in care mi-a spus: “Iti spun ceva, dar sa nu ti se urce la cap: ca sa fiu sincer, din zecii de bloggeri la inceput pe care ii am in lista, in tine am mari sperante ca vei scoate bani frumosi din internet”. Al 3-lea blogger pe care l-am urmat si il urmez in continuare este Bobby Voicu. M-a laudat si chiar m-a promovat. Totul a inceput cand i-am luat un interviu legat de blogging, iar apoi mi-a facut un review la blog. Probabil daca nu era Bobby, eu numai ajungeam sa imi fie luat acest interviu. El m-a dat exemplu la IMTO Day, iar astfel am ajuns sa fiu felicitat/laudat de mai multi bloggeri.

Andrei Sava: Cati bani castigi din blogging?

Dany: Luna ianuarie a acestui an mi-a adus cei mai multi bani din Google AdSense: 210$. In total, fac aproximativ 600-700 ron / luna din blogging.

Andrei Sava: E putin? E mult? Cat se poate castiga cel mai mult?

Dany: Pentru mine si pentru multi altii e mult, deoarece aceasta suma nu ti-o da nimeni pe gratis si nici nu o gasesti pe jos. Pentru altii, chiar si 1000 ron pe luna reprezinta o suma mica. Cat se poate castiga cel mai mult? In Romania se ajunge si la 950$ din AdSense pe luna, insa in strainatate aceasta suma reprezinta un nimic.

Andrei Sava: Despre ce scrii?

Dany: Pe danieldamian.ro scriu despre mine, despre evenimente, despre muzica, despre fotbal si lista poate continua. In general scriu amintiri, intamplari din viata de zi cu zi sau imi dau cu parerea despre un anumit lucru/eveniment.

Andrei Sava: De ce scrii pe aceste domenii?

Dany: Scriu pe aceste domenii deoarece blogul meu este un blog personal, nu unul commercial. As putea posta articole care contin statusuri, sms-uri, linkuri catre diverse siteuri, clipuri, imagini sau orice altceva ce reprezinta spam si nu intereseaza pe cineva.

Andrei Sava: Ce iti doresti sa faci pe viitor si ce domenii te pasioneaza?

Dany: In acest an mi-am propus sa invat programare, design si sa investesc mai mult in proiectele mele. Ma pasioneaza sportul, in special fotbalul si sahul, iar mai nou imi place sa fotografiez.

Andrei Sava: Ce influenta crezi ca o sa aiba Internetul asupra viitorului tau?

Dany: Chiar nu stiu. Poate o sa ajung sa fac bani doar de pe internet, sau poate o sa se distruga totul, iar eu voi ramane un nimic, orice e posibil. Un singur lucru stiu: nu voi deveni niciodata dependent de calculator sau Internet. Pentru mine, internetul reprezinta in acest moment o pasiune, nu o necesitate. Nu voi regreta niciodata ca am intrat in aceasta “lume virtuala”.

Etherfast, mafi^hotz, Bobby Voicu.

Lasă un comentariu

Comment

  1. Draga Dany iti urez sa fii in continuare in centrul atentiei :) si sa ai parte de cat mai multe reusite:)