by

Experienţa de a fi blogger

A fi blogger înseamnă mult mai mult decât a scrie pe un blog. Până acum nu mi-am împărtăşit gândurile legate de această pasiune într-un articol separat, deoarece nu am simţit nevoia.

Aveam planificat pentru această seară un articol despre un subiect total diferit de ce voi discuta în următoarele rânduri, dar am renunţat la el. Poate dacă insistam ajungeam la câteva paragrafe, dar mulţumirea tot nu apărea. Asta pentru că nu pot scrie ceva forţat. Îmi place să scriu despre ce simt. Dacă sînt în lipsă de inspiraţie nu trebuie să caut un subiect despre care să discut. Nu îmi place să fac asta, deloc.

Am citit mai înainte articolul în care spuneam că unii cred că totul e uşor şi mă gândeam la experienţa de a fi blogger. Pentru că pasiunea despre care vorbesc mi-a oferit extrem de multe oportunităţi, mi-a schimbat mentalitatea, m-a ajutat să învăţ lucruri şi oameni noi, iar lista poate continua.

A fi blogger nu e uşor. Eu unul stau la un articol de la douăzeci de minute până la câteva ore. Recitesc ce am scris şi nu îmi pică bine când nu îmi găsesc cuvintele sau îmi pierd ideea. Unii cred că blogul e o prostie. Alţii că este un lucru simplu şi pe care îl poate face oricine. Am mai spus că nu e aşa şi nu voi reveni asupra acestui subiect.

Ideea e că mă simt super fain când scriu ceva, când citesc un articol, când experimentez, când socializez cu alţi bloggeri şi diferite persoane din mediul online. Îmi place să analizez, să propun şi să întreb. Să lucrez. Să învăţ.

Este o experienţă este greu de descris în cuvinte, dar cine ştie despre ce vorbesc mă înţelege perfect. Cine nu, chiar că nici nu trebuie.

Lasă un comentariu

Comment

11 Comments

 1. Adevarat. Uneori intamplarea este recenta si scrii foarte bine din prima, alteori stai si te gandesti perioade lungi de timp.

 2. Tocmai de-asta am ajuns sa scriu doar cand am inspiratie.

  Am 5 titluri in drafts dar nici nu vreau sa ma chinui sa le termin pana cand nu imi vine inspiratia. Am trecut de perioada in care vroiam sa scriu zilnic cate ceva. Ma simteam dator fata de acei putini cititori pe care-i aveam.

  Acum am ramas cu si mai putini. Dar intre timp am schimbat si scopul pentru care scriu.

  Depinde foarte mult de ce vrei sa faci cu blogul.

 3. imi imaginam ca usor nu poate fi, dar ma asteptam sa detaliezi mai bine, ce inseamna sa fii blogger.
  Eu una, nu am blog si nici nu cred ca imi voi face vreodata, dar recunosc ca imi place sa citesc bloggurile altora, si mai nou, al tau :) .

 4. coincide cu a fi jurnalist … dar eu iasi spune mai degraba cu a fi scriitor … e cale lunga pana la jurnalism

 5. Sunt deacord cu tine Dany…. Sa stii ca si eu am intalnit fel si fel de oameni care spuneau ca e usor sa ai blog….. Cauti ceva interesant pe net si scrii si tu despre acel lucru dar nu e asa…. Nu poti naviga pe internet cautand un articol ii dau copy si la tine pe blog paste…. ce e asta ? E mult mai interesant sa scrii articolul de la tine insuti…. articolul tau e misto imi place tine-o tot asa bravo……

 6. Intr-adevar, depinde ce vrei sa faci cu blogul.Pe mine nu ma intereseaza cati cititori am sau cate commenturi..de fapt, nici nu-mi pasa.Nu ma consider o bloggeritza inraita si singurul motiv pentru care mi-am facut un blog a fost dorinta de a promova cat mai mult serialul meu preferat. Faptul ca producatorii lui mi-au dat permisiunea de a utiliza orice material de pe siteul oficial mi-a fost de ajuns.Si totusi..pe langa acesta, continui sa public zilnic cate ceva pursi simplu pentru ca imi place.

 7. in totalitate corect!
  Desi blogul meu este mai mult informativ (stiri) sunt destul de tipicara si ma asigur ca totul e bine asezat in pagina, ca e scris corect, ca pozele au calitate buna, ca stirea e adevarata si mai ales….imi exprim si opiniile despre ea…
  Mie una mi se pare foarte tare si chiar nu o consider ca pe o pierdere de timp

 8. Eu am perioade cand scriu chestii serioase ai argumentate, si perioade in care simt nevoia doar de-a transcrie in cuvinte faptele de peste zi. In primul caz, gandesc foarte mult continutul si forma. In cel de-al doilea nu prea ma intereseaza daca cititorii mei inteleg ceva, cata vreme pentru mine notitele sunt suficient de graitoare.
  A da, eu nu consider ‘blogger’ un individ care posteaza doar filmulete, chestii vazute sau citite prin alte parti sau prostioare de pe net.

 9. te inteleg perfect. si eu sunt perfectionista in ce priveste scriitura. si eu stau si recitesc si corectez. te absolut inteleg. eu sunt blogger pt ca imi face bine. pentru ca ma descarc si nu dau doi lei pe nr de view-uri sau de commenturi. iar blogul ajuta. pe mine personal ma ajuta sa fiu mai aspra cu mine in ce priveste scrisul, which is good. so you kid, keep up the good work. scrii foarte bine si frumos:)