by

Oricine trece prin mai multe faze, chiar şi bloggerul

Aşa cum o fiinţă trece prin mai multe faze, aşa trecem şi noi, cei din online, prin mai multe etape. Indiferent pe ce ne axăm, urmăm o linie, o săgeată a succesului. Ca bloggeri, majoritatea noi ăştia mici, trecem printr-o sumedenie de faze.

La început, întrebăm „mentorul” zi de zi tot felul de chestii. Uneori îl supărăm, însă acelaşi lucru facem şi noi la un moment dat, fără să ne dăm seama că am întrecut măsura. Apoi, începem să facem link exchange. Aşa apar primii cititori. Începem a comenta pe mai toate blogurile şi ne întrebăm de ce ăla primeşte link-uri de la toată lumea. Eventual mai facem prostia să îi cerem un link exchange. Aşa ni se pune pata pe noi. Subiectele pe care le abordăm se schimbă. La început ne chinuim să scriem câteva paragrafe. Îmi aduc aminte la început cum abia reuşeam să scriu câteva rânduri şi să public articolul. Dar, uneori o abuream prea mult şi nu ieşea chiar aşa de frumos.

Peste un an, când am să mă uit peste acest articol, sau peste oricare altul, o să încep să râd. Aşa fac şi acum, când arunc o privire peste ce scriam eu pe la începutul lui 2008. Şi tot aşa, până când o sa ajungem să avem limite. Greşeala noastră este că uneori abordăm subiecte pe care nu le putem controla în totalitate. Facem asemenea blondei de la RealitateaTv care spune cuvintele „iată” şi „aşadar” de 5 ori pe minut, deşi nu ne dăm seama.

Dar toţi trecem prin nişte etape. Nu trebuie să îi înjurăm pe ăia la început, toţi am fost ca ei. Peste un an, o să îşi dea seama unde au greşit. Iar, ca un fel de concluzie: fiecare etapă trebuie respectată, fiecare blogger trebuie respectat. Pentru că mai târziu sau mai devreme, fiecare o să îşi dea seama unde a greşit.

Lasă un comentariu

Comment

  1. Cred ca tu stii cel mai bine ce spui deoarece tu ai castigat totul prin munca grea si ai reusit sa treci peste toate obstacolele(batjocora, esecul etc).
    Sper ca si eu sa pot ajunge macar la jumatatea nivelului tau, dar nu cred, deoarece nu am taria ta de caracter.
    BRAVO pentru tot ce-ai facut pana acum.

  2. sant perfect deacord cu tine. cu totii avem un inceput in totul. unii ajung sus mai repede, altii mai incet, altii au scopuri mai egoiste si cad pe drum, unii renunta din motive personale sau fara rost… perseverenta este foarte importanta, mai ales intr-un blog.