by

Finala Euro 2008 in High Definition – AirBites

AirBites a invitat aseara cativa bloggeri (printre care si eu) sa vada finala Euro 2008 la calitate HD. Au fost amenajate doua televizoare, unul prezentand TVR normal, iar celalalt TVR la calitate High Definition. Prima impresie a fost pozitiva: fara reclama la semnalul HD. Daca cei care se uitau la TVR 1 („pentru prosti” – cum spunea Andi) au vazut reclamele din inaintea meciului, noi am scapat de reclame, urmarind festivitatea organizata inainte de concert.

La inceputul meciului au aparut mici probleme de semnal, insa legatura a fost mentinuta. A fost deranjant sa te uiti la doua televizoare alaturate, insa am rezistat si asa :) Mi s-a parut super tare semnalul HdTv: calitatea imaginilor era cu totul alta fata de semnalul normal. Vedeai fiecare detaliu in parte, in prim planuri spuneai ca jucatorul e in fata ta cu adevarat, nu ca te uiti la televizor. Ganditi-va ca ati jucat timp de 2-3 ani un joc pe calculator aparut in 2002, iar astazi ati trecut la varianta jocului din 2008. E o mare diferenta. Asa e si cu trecerea de la semnalul normal SD, la cel HD.

Un mic dezavantaj ar fi acel decalaj de aproximativ o secunda, dintre cele doua semnale. Totusi, acest lucru pare logic, daca ne gandim ce cantitate mare de informatie trebuie procesata in HD, fata de semnalul normal. Pare putin enervant cand vei auzi ca toata lumea striga afara: „Gooooool!”, iar la cornerul care tocmai se bate afli ca din aceasta faza va iesi un gol (inainte de a-l vedea).

Sunt incantat ca am avut ocazia sa vad finala Euro 2008 impreuna cu bloggeri de nota 10, la un sistem transmis prin televiziune digitala. Va recomand cu cea mai mare placere sa folositi AirBites, daca beneficiati de o plasma full-HD.

Ps.: In pauza eu am iesit afara sa discut cu Vali si Andrei, insa am inteles ca in acest timp cei de la AirBites au raspuns intrebarilor tehnice si critice, adresate de bloggerii invitati – un lucru ce merita apreciat.

Lasă un comentariu

Comment

  1. Eu m-am ambitionat sa vad finala acasa cu tata la un suc, o samanta :P asa cum am facut la toate meciurile de la euro mai putin Romania-Olanda si Germania – Turcia.