by

Gândeşte-te că eşti cel mai bogat om din lume

Dacă ai ieşi acum în stradă şi ai întreba zece oameni ce îşi doresc, peste cinci îţi vor răspunde: bani. Dacă nu, îţi vor spune că vor o casă, o maşină, să scape de probleme, etc., însă toate aceste lucruri depind tot de bani. Altă variantă ar fi să îţi spună că vor să fie sănătoşi, dar dacă ar fi să facă un clasament, pe doi probabil s-ar găsi banii. Deci, ce vrea lumea? Bani. Când nu ai vrei, iar când ai vrei mai mult.

Să zicem că viaţa ta devine un paradis, iar tu devii cel mai bogat om din lume. Aşa, pur şi simplu, fără să faci nimic. Doar asta îşi doresc majoritatea oamenilor, nu? Bun. Ce faci cu banii? Dacă ai datorii, le achiţi. Apoi, îţi iei o casă, o maşină, te căsătoreşti cu femeia visurilor tale (nu ştiu cum de fix acum se întâmplă asta). Eventual practici un sport sau faci ceva ce îţi place în mod deosebit. Atât!

Nu ştii cum să faci bani, căci dacă ştiai, nu deveneai cel mai bogat om din lume fără să faci nimic. Te plictiseşti. Ai tot ce vrei şi nu mai ştii ce să faci. Dacă stai bine să te gândeşti, viaţa ta nu mai are rost. Warren Buffett sau Bill Gates se descurcă, ştiu cum să facă bani şi chiar dacă sunt cei mai bogaţi oameni din lume, nu ezită să muncească şi să facă ceea ce au făcut o viaţă întreagă. Tu însă?

Nu vă mai doriţi să faceţi bani stând degeaba şi aşteptând să cadă din plop cu dolari sau euro! Problemele nu se rezolvă doar cu bani, iar fericirea nu o găseşti doar în sume cu peste patru zerouri.

N-aţi vrea să muriţi de plictiseală, la propriu, aşa-i?

Lasă un comentariu

Comment

  1. Viata e prea scurta sa te plictisesti, mai ales cu bani. Iti garantez, incearca sa gandesti mai profund, nu chiar tot ce zboara se mananca, si oricum nu avem de unde sa stim exact, daca (momentan) nu avem averea „visata”.

  2. Nu imi doresc sa devin cel mai bogat om din lume, ci doar sa am bani incat sa nu duc grija „zilei de maine”. Sa pot sa-mi permit o vacanta cu viitoarea familie, sa nu duca lipsa copii mei de nimic. Eu rezist fara lucruri de lux sau tehnologii noi. Ce sa fac cu atatia bani? Totusi imi doresc sa castig la loto, dar nu premiu al mare :D

  3. Intradevar, daca ai deveni cel mai bogat sau unul dintre cei mai bogati oameni din lume asa dintr-o data, fara niciun pic de munca, chiar te-ai plictisi, eu m-as plictisi.

  4. Nici cu cateva milioane in cont n-ai cum sa mori de plictiseala, d’apai sa fii cel mai bogat din lume…

  5. Nu este adevart fara bani ce faci???Nu poti merge intr-un club, la un spectacol la diferite chesti … insa cu bani poti face ce vrei sa iesi si de 2 ori pe zi la film daca te plictisesti , sa mananci la diferite rest.

    Nici un om nu se plictiseste, doar nu stie cum sa se distreze.. Fiecare se distreaza in felu lui..

  6. Eu nu cred ca m-as plictisi adica as face foarte multe lucruri si nu numai pentru mine ci si pentru ceilalalti si cel mai important as aduceo pe mama mea si pe sora mea acasaa..

  • Vezi alte articole pe tema