by

Pyuric: Cum să ai succes cu un blog nisat

Sunt sigur că o cunoaşteţi pe Cristina. Nu mai are rost să spun nimic, deoarece s-a prezentat singură. Nici motivele pentru care am ales-o pe ea să ne vorbească şi să ne dea sfaturi din propria experienţă nu mai are rost să vă spun, din acelaşi motiv. Înainte de a vă ura lectură plăcută vă invit să citiţi şi interviul pe care i l-am luat în vara anului trecut – click aici!

Felul in care iti alegi nisa: trebuie sa fii cu adevarat pasionat de domeniul ales si sa-l cunosti extrem de bine. Gandeste-te de la inceput cat este de popular, ce target vei avea, ce competitie exista, cum vei putea monetiza blogul.
Felul in care iti alegi numele site-ului: sa fie original, sa nu fie confundat cu alte bloguri (populare) din aceeasi nisa.

Cateva lucruri de baza (sincer, initial vroiam sa le trec cu vederea gandindu-ma ca toata lumea ar trebui sa le stie):
– daca vrei un blog profi cumpara-ti domeniul tau si da banii pe hosting bun
– publica posturi constant: in functie de nisa, stabileste de la inceput un numar de posturi pe zi / saptamana si tine-te de el (daca ai avea putin continut mai bine iti faci site decat blog); ai grija sa nu faci pauze mari sau dese, sa ai mereu salvate cateva drafturi pe care sa le publici / completezi cand ai nevoie
– gramatica impecabila, text aerisit, usor de urmarit
– identitate vizuala: investeste in / ocupa-te serios de logo, tema, carti de vizita
– nu optimiza blogul in exces, seo-spam is bad!
– nu tine formularul de contact de pe site ascuns, trebuie sa poti fi contactat cat mai usor
– sa ai mereu la indemana bannere de trimis (jpg, psd, flash)
– instaleaza plugin-uri care s-ar potrivi nisei respective (de ex: calendar pentru evenimente)

In primul rand trebuie sa ai articole de calitate, deoarece continutul va fi intotdeauna cel mai important! Vino cu ceva nou: fie stiri exclusive, fie rapiditatea cu care publici informatii, fie modul inedit de a le prezenta (pareri, comentarii din proprie experienta).

Citeşte întregul guest post aici.

Lasă un comentariu

Comment

  1. Nu cred că are rost să zic altceva, dar aş dori să menţionez că nu o cunosc de fel pe Cristina şi că nu am mai auzit de ea (şi să-i dau atenţie) în viaţa mea.