by

Iaşul – un oraş bestial

Sorin Grumăzescu mă atenţionează în mod involuntar să mai scriu pe blog, întrebându-mă de ce oraşul meu ar fi unul bestial. Ideea e că este un oraş bestial, doar că nu ştiu dacă ale mele cuvinte l-ar putea caracteriza în totalitate.

Pentru mine, Iaşul e cel mai tare oraş pentru că aici trăiesc de vreo 15-16 ani. Aici am trăit şi încă mai trăiesc cele mai frumoase momente din viaţa mea. Aici pot admira una dintre cele mai frumoase construcţii din România – Palatul Culturii. Pot vedea oricând zeci de zâmbete în Piaţa Unirii, unde copii se joacă şi aleargă după porumbeii ce stau mai tot timpul în această zonă. Mă pot plimba şi alerga prin cel mai mişto parc, Copou. Din zone precum Galata sau Bucium / Păun / Releu pot să privesc de la distanţă întreg oraşul – pe seară e absolut fantastic. Pot să urc cu bicicleta până la aeroport, iar pe drum să mă opresc amintindu-mi cât e de frumos Ciricul.

Iaşul e bestial pentru că aici sunt majoritatea prietenilor. Tot aici este cea mai activă comunitate de bloggeri din regiune – nişte oameni cu care mă văd aproape săptămânal şi cu care mă distrez oricând îi întâlnesc.

Iaşul înseamnă copilăria mea. Iar copilăria e cea mai frumoasă perioadă din viaţă, nu? Nimic nu s-ar putea compara cu săptămânile de la ţară în care nu aveam nicio grijă şi făceam mai de toate: călăream calul, mă plimbam cu (,) căruţă (care o dată a şi căzut peste mine, fiind plină cu fân), pescuiam, jucam fotbal non-stop, mă duceam cu bunicul la stână, stăteam şi făceam locuri de scăldat prin râuri, etc.

Iaşul reprezintă totul şi va reprezinta cel puţin încă vreo trei ani de acum încolo. Aş putea să mai adaug în acest articol că există pârtie, patinoar, ştrand şi alte locuri de distracţie de genul, dar eu nu prea am profitat de ele :-)

Aştept să îmi spuneţi şi voi pe blogurile voastre sau prin comentarii la acest articol de ce oraşul vostru e bestial.

Lasă un comentariu

Comment

  1. Cand mai iesi cu bicicleta anunta-ne pe: forum.iasibike.org

    P.S.: Cand mergi sa urcam dealul Bogonos sau sa coboram pe soseaua de centura de la Uricani?

  2. In mod normal toti ar trebui sa ne iubim locul in care ne-am nascut, orasul in care am copilarit, dar din pacate unii din noi au inceput sa le urasca sai sa le vanda pe vise din spania sau italia. Si eu iubesc locul unde m-am nascut si am trait

  3. Iasiul e un oras ca oricare altul, cat un cartier de Bucuresti. Centrul e frumos. Dar pt mine, bucurestean fiind, e foarte greu de suportat accentul molodevenesc.Imi vine sa mi astup urechile cand vorbeste cineva

  • Vezi alte articole pe tema