by

In seara asta vin colindatorii

Se spune ca in noaptea de 24 Decembrie Mos Craciun vine in casa la tine si iti lasa cadouri sub brad – asta daca esti cuminte ->> pentru cei sub 15 ani, lasati prefacatoriile, credeti in Craciun, credeti in spiritul mosului. In aceasta seara copii merg sa colinde, nu pentru a aduce spiritul Craciunului in casele oamenilor, ci pentru a face primii lor bani.

Pe vremea parintilor mei, copii se duceai la rude, vecini sa colinde cu cea mai mare placere. Inainte nu primeai cate 1 / 2 ron, inainte primeai un covrig, o prajitura un colac, etc.. Acuma copii se duc doar pentru bani, iar daca primesc o prajitura, o portocala sau un covrig fac mofturi – recunosc, chiar si eu fac.

Anul trecut o fost mare panarama, si de Craciun, si de Revelion. Eu cica si anul ma duc sa colind, ca doar am nevoie de bani pentru domenii :)) Nu stiu nici o colinda, nici nu stiu la ce ora sau de unde incep, doar o fraza am in gand: „am timp…”.

Cea mai mare prostie mi se pare ca tu sa te duci cu colindul, iar parintii tai sa nu primeasca alti colindatori ->> sunt cazuri, credeti-ma. De obicei, parintii mei dau la colindatori intre 1 si 2 roni, la prieteni chiar si 5 ron, iar la tigani, 50 bani.

Dany va ureaza sarbatori fericite, toate cele bune, un an nou plin de bucurii si fie ca toate dorintele dvs sa devina realitate. Toate cele bune!

Lasă un comentariu

Comment

  1. huh … Parintii mei se incadreaza in Categora aia :)) in orice caz … Dany pregateste sacu ca vin sa iti cand Steaua Sus Rasare :X :X :*

  2. daca vine un colindator putin mai ametit sunt yo ;)
    vezi ca vreau nu vreau bani (vreau un domeniu)

  3. in ziua de azi colindatul este o metoda de cersit moderna…

    ziceti-mi si mie care este placerea sa vezi ca iti vin niste tigani cu capra in ajunul anului nou … eu unu ii dau pe poarta afara …

    asa cand vin copii cu colindul normal ca ii primesc … dar tigani sa nu vad in fata ochilor!

  4. La mulţi ai şi Crăciun fericit! Spor la colindat şi s-aveţi baftă de ,,gazde generoase care să vă deschidă şi cărora să le aduceţi spirit de sărbători în case. ;-)