by

Inside Man

De mult n-am mai vazut un film la calculator. Ieri, am cautat pe net filme cu jafuri, evadari, mafie. Am copiat vreo 10, dintre care doua am vazut. Primul a fost The bank job, iar al 2-lea Inside Man. Initial am copiat The i inside, un film SF – Horror. M-am speriat cand am vazut inceputul: da s-o trezit unu in timp sa jefuiasca sau ce? Era defapt o porcarie de film (parerea mea). Nu a trecut mult sa-mi dau seama ca nu era filmul dorit si m-am apucat sa-l caut de nou. A doua oara n-am mai avut probleme.

Un film ce mi-a placut la nebunie. Totul se rezuma la un furt, planuit ingenios. Peste 80% din film se petrece intr-o/langa o singura cladire, unde a avut loc respectivul jaf. In rolulile principale: Denzel Washington, Clive Owen si Jodie Foster. In cateva secunde, 4 tipi au intrat intr-o banca, au inchis usile, au distrus camerele de luat vederi in cateva momente, iar 50 de persoane au fost luate ca ostatici. Toti ostaticii au fost imbracati intr-un singur costum, identic cu cel al jefuitorilor. Cand politistul Washington il intreaba pe unul dintre hoti pe unde va iesi, aceasta ii raspunde clar: „Voi iesi pe usa din fata cu o gramada de bani”. Cum? Asta veti afla singur.

Culmea: nu a fost nici un ranit, desi asa se credea conform unei inregistrari date de atacatori, nici un ban luat, doar cateva ore de timp pierdut. Oficial cazul este inchis, insa nu si pentru politist. Acesta decide sa-si faca dreptate singur.

Va recomand cu cea mai mare placere sa vedeti acest film. Nota IMDB: 7.7, nota mea: 8.5.

Lasă un comentariu

Comment

  • Vezi alte articole pe tema