by

Integrarea intr-un grup

Asa cum nu v-am promis, va voi innebuni in continaure cu cateva articole legate de fotbal, in ciuda faptului ca pe fotbalist.net poate rula fara nici o problema un blog de fotbal, mai „personal”. Integrarea intr-un grup este cruciala, mai ales in domeniul sportului. E ok, intr-un grup de prieteni e mai ok, te vezi cu amicul a doua zi, treaba e mai usoara. Dar cand abia ajungi la o echipa, influenta ta nu se poate regasi decat intr-un joc bun.

Anul trecut m-am gandit serios la fotbal. Aveam de ales intr-e Poli si „Noua generatie”. Am ales (ca fraierul), a doua varianta. De ce? In mintea mea: sa fim seriosi, mai bine dau un ban aici, dar macar fac treaba. La Poli era gratuit. E adevarat ca echipa „Noua generatie” este peste nivelul celei de la Poli, insa asta nu ar fi un motiv pentru a alege ceva. Din pacate, in domeniul fotbalului, chiar daca dai un ban … tot „novice” ramai. Asta pentru ca fotbalul nu se face cu bani, ci cu pasiune, talent, joc, optimism. Iar la acest club spiritul deja s-a format, titularii se stiau, nu era „foame de noi jucatori”. Imi placea de antrenor, era dur cu baietii, dar nu acorda multa seriozitate celor ce abia au venit. Poate ca avea o strategie, insa tot nu asa s-ar fi procedat.

Insa, degeaba este un antrenor serios, daca jucatorii sunt vai de capul lor. Cand vine un nou jucator, toti ar trebui sa il salute, sa il bage in seama, sa devina amici. In unele situatii nu este asa, din pacate. Aceste integrari pot fi cruciale, chiar daca noul venit vede in fotbal o adevarata pasiune.

Este pacat, nivelul fotbalului din Romania nu creste, ci scade. Prea usor se accidenteaza unii, prea usor se trec cu vederea „talentele”, prea multe „sprey-uri” cand se simte o mica durere.

Ps.: Daca insistati o sa o las mai usor cu articole de genul ;))

Lasă un comentariu

Comment

  1. Ai dreptate cu nivelul fotbalului. Sincer, pe zi ce trece vad tot mai multi pusti care trec de la fotbal la baschet, cel putin asta se intampla in orasul meu.