by

Interviu cu bloggeri: Pixel

1. Pentru inceput, ne poti spune cine se afla in spatele nickului “pixel”?

Salut! Numele meu e Solomon Alexandru, am vreo 17 ani, imediat devin major – cam peste o luna.

2. Cum ai aflat de termenul “blog” si ce te-a determinat sa devii un blogger?

De termenul de blog am aflat prima dată de la vladinho, de acolo aveam impresia că e bluog ci nu blog. Primul blog a fost făcut la SupremeGFX, primisem un subdomeniu, dar pe care nu am postat decât un articol parcă. Apoi am mai evoluat am mai văzut bloguri aşa că m-am hotărât să-mi fac şi eu blog să încerc să văd cum e, aşa a luat naştere justpixel.net

3. Crezi ca blogosfera din Romania, se indreapta spre un drum bun, sau dimpotriva spre unul rau? De ce crezi asta?

Tind să cred că evoluăm mereu găsesc bloggeri români care vor să facă ceva să devină cât mai mari, Normal că pădure fără uscături nu există, sunt şi bloggeri care o fac numa pentru bani, că au auzit ei de la unu de pe mess că poate să trăiasă din asta şi fac tot felu de porcării cum ar fi spam-ul sau seo spam-ul, oricum aceştia nu au o viaţă prea lungă, cum apar aşa şi dispar.

4. In viziunea ta, ce inseamna un blog de calitate, ce trebuie sa contina, cum trebuie sa arate?

Un blog de calitate, pentru mine, e un blog care conţine lucruri utile, în general bloguri dinacestea citesc, nu prea mă interesează blogurile personale, doar cele care au ceva de zis. Fiind webdesigner normal că prima oară mă uit la felul cum arată, dacă îmi place o să citesc blogul acela pentru că sigur am ceva de învăţat de la omu care la făcut.

5. Cele mai bune si mai recomandate metode pentru a promova un blog?

O metodă ar fi să înscrii articolele pe site-uri gen blogoree.ro sau digg.ro, obţii ceva trafic şi de aici. O altă metodă ar fi să scrii articole de calitate, iar ceilalţi bloggeri care vor aprecia ce ai scris tu vor pune link către articolul tău.

6. Ce parere ai despre vizitatorii artificiali (ma refer la cei veniti de pe siteuri de genul digg.com, stumbleupon.com, reditt.com, etc.)?

Cum vin aşa se şi duc…

7. In ultima vreme am observat ca sunt la moda concursurile. Ce parere ai despre ele?

Sunt şi acestea o metodă bună de promovare, dar aici trebuie să învesteşti ceva bani.

8. Ce sfat dai unui blogger pentru ca vizitatorii lui sa lase un comentariu?

Ăsta e un subiect printre cele mai dezbătute de prin blogosfera românească, dacă vrei comentarii, comentezi şi tu al rândul tău pe alte bloguri. Sau vii cu subiecte la care opiniile sunt variate.

9. Multi dintre bloggerii din ziua de azi trec in anuminte momente printr-o faza mai proasta, e vorba de aceasta “lipsa de inspiratie”. Ai un sfat pentru ei?

O chestie ar fi să citească cât mai multe bloguri. Acesta e un subiect foarte variat, pentru că blogurile sunt variate depinde de nişă fiecare ar trebuii să îşi dea seama unde să caute inpspiraţia, chestia asta o dobândeşti cu timpul..

10. Un sfat pentru bloggerii la inceput?

Să scrie cât mai mult, şi să aibă conţinut de calitate. Să comentze pe alte bloguri, de bine sau de rău, nu contează nu trebuie să pupe în fund pe toată lumea, doar să îşi spună părerea.

Mic set de intrebari ce se axeaza pe banii castigati din blog

1. Ce parere ai despre AdSense – este cea mai buna metoda de a face bani din anunturi publicitare?

Din păcate în România e cea mai bună metodă pentru bloggeri mici. Pentru cei mari nu prea e rentabilă pentru că ei câşitgă de prin alte părţi, cum ar fi bannerele acelea 125×125, care le vedem pe blogurile mari şi nu numai.

2. Folosesti si alte retele de afiliere? Ne poti recomanda cateva?

Numai Adesense folosesc, pentru România mai e neogen şi altele dar nu recomand.

Bonusuri

1. Cat timp dedici zilnic blogurilor tale?

Nu ştiu, uneori deloc uneori câteva ore, depinde cum am timp.

2. Ce parere ai despre Blogu’ lu’ Dany? Ce iti place si ce nu iti place la el? Ce sfaturi ai pentru acest blog?

Sincer mie nu prea îni place tema, nu că ar fi urâtă da e arhifolosită, am văzut-o pe foarte pe foarte multe bloguri. Sfaturile mai bine ţi le-aş da ţie decât blogului, să scrii cât mai mult şi cât mai bine cum ai făcut-o şi până acuma.

Multumesc pentru acest interviu. Multa bafta in viata reala si in cea virtuala. Succes cu blogul!

Lasă un comentariu

Comment

  1. Bun interviul, la fel si bloggerul.

    P.S:Se c-am vede ca ai scris in graba:)

  2. colegul meu de clasa [pixel] … buna treaba amandoi cu interviul. ;) . la mai mare!