by

Interviu cu BoGy – câştigător roblogfest09

I-am luat interviul lui Bogy încă din primele zile de după anunţarea câştigătorilor roblogfest, dar l-am amânat, planul fiind să în publicăm după ce lansăm noul design. Cum nu avem o dată exactă, iar ediţia din acest an a roblogfest rămâne cu încetul de domeniul trecutului chiar nu avea rost să aşteptăm.

1. Bună, Bogy! Începem cu o scurtă prezentare: cine se ascunde în spatele acestui pseudonim (BoGy)?

În spatele pseudonimului BoGy se află un puşti de 15 ani care este pasionat de tot ce ţine de calculatoare. În primul rând nu e vorba doar de o preocupare trecătoare, ci de o pasiune pentru ceea ce fac. Sunt un băiat obişnuit care merge la şcoală, are activităţi extraşcolare, are părinţi, o prietenă, prieteni mulţi. Sunt foarte entuziasmat când găsesc ceva nou despre tehnologie. De fapt, aproape orice mă entuziasmează dacă e ceva nou de care n-am ştiut şi mă atrage în special.

2. De cât timp ai intrat în lumea blogurilor şi cu ce motiv?

În lumea blogurilor am intrat pe la sfârşitul anului 2007. Citeam blogurile unor prieteni de la radio, pe visurât, zoso, pentru că de ei auzisem peste tot. Nu prea comentam pentru că mă gândeam că nu am ceva interesant de spus. Mi-am făcut blog pentru că vroiam să spun gândurile mele altor persoane. Primul meu plan a fost să-mi fac un blog pe care să scriu despre calculatoare, dar până la urmă m-am gândit mai bine şi mi-am zis că un blog despre orice ar fi mai bun şi parcă mi-ar uşura munca. Blogul meu a continuat împreună cu visul de a fi citit de mulţi oameni. De mic copil îmi doream să ajung să scriu o carte, în ziar sau ceva de genul. Nu ştiu de ce, dar am o pasiune pentru scris, chiar dacă nu este aşa dezvoltată şi am un scris de mână oribil.

3. Cât timp acorzi blogului tău, în medie, pe zi?

Blogului ii acord cam 8 ore pe zi ţinând cont şi de sesiunile de pe telefon. Câteodată cred că îi acord prea mult timp şi neglijez alte activităţi dar în scurt timp îmi trece.

4. Ce părere ai despre blogosfera din România şi despre bloguri, în general?

Blogurile au luat mare amploare mai ales în domeniul media şi al firmelor. Blogul a ajuns o unealtă de promovare foarte importantă pentru aproape orice activitate. Orice firmă sau companie se poate promova mai bine cu un blog decât împărţind fluturaşi prin cutiile poştale sau făcând reclamă într-un ziar. Blogosfera a ajuns să fie varianta la care unii optează fie pentru a-şi spune gândurile şi a împărtăşi experienţa lor altor persoane, fie pentru a face bani scriind sau făcând reclamă la un produs, o firmă, o campanie, o companie, etc.

6. Mai scrii şi altundeva în afară de blogyblog.info?

Da, scriu pe lzds.org , pe bloggermic.wordpress.com, pe care însă l-am neglijat anul acesta din lipsă de timp. Mai activez câteodată pe twitter. Acum mă gândesc la o colaborare cu Visurât pentru nişte seriale, dar nu se ştie dacă va fi sau nu. Om trăi şi-om vedea.

6. Eşti cel mai tânăr blogger de până acum ce câştigă la roblogfest, fiind chiar o surpriză pentru mulţi. Cum ai reuşit acest lucru?

Păi sincer să fiu, nu credeam că o să câştig, mai ales că aveam contracandidaţi chiar foarte buni. Nu ştiu dacă pot să spun exact ce a dus la câştigarea RBF-ului, dar voi încerca să răspund la această întrebare cât mai exact. În primul rând, am scris destul de bine şi am abordat nişte subiecte zic eu, interesante. Un articol despre ungurii din romania m-a făcut să zicem „celebru”. Am fost ajutat şi de unii dintre cei mai buni bloggeri, Denisa, Visurât, Ovi şi încă câţiva. Ei mi-au oferit sfaturi şi m-au link-uit de câteva ori, iar în felul acesta am câştigat ceva notorietate, iar pe lângă asta am câştigat experienţă şi prieteni. Faptul că am mulţi prieteni m-a ajutat destul de mult în competiţia asta. Pot spune că nu cred că a fost corect faţă de ceilalţi concurenţi. Poate alt candidat are mai puţini prieteni decât mine şi nu are cine să-l voteze, dar asta este…nu pot modifica RBF-ul.

7. O părere despre ocupanţii locului 2, respectiv 3?

Despre amdoar18ani.ro nu pot să zic decât că este un blog bun, dar cred că încă mai au de lucrat la expimarea pozitivă, pentru că am văzut că nu au o părere bună despre multă lume. Nu mă refer la RBF, pentru că fiecare are favoriţii lui pe care i-ar fi vrut câştigători. Despre teleleu.info nu prea am ce zice. Nu cunosc blogul prea bine, dar la prima vedere nu-mi spune prea multe, pentru că deja mi s-a făcut scârbă de ceea ce văd. Nu ştiu de ce, dar nu îmi place blogul lui deloc. Îmi pare rău dacă l-am jignit sau ceva, pentru că eu doar mi-am zis părerea. Din câte am văzut eu pe toate site-urile care au postat lista câştigătorilor de la RBF, a apărut comentariul lui TELELEU în care spunea că RBF e de ***** pentru că n-a primit nici măcar o diplomă. Părerea mea despre acest blog este una destul de proastă şi ca să spun pe şleau, nu merita să câştige locul 3. Tu, Dany meritai locul 2, iar amdoar18ani merita locul 3.

8. Care sunt obiectivele tale în acest moment, în materie de „online”?

Obiectivele mele sunt de a ajunge un A-list blogger şi de a porni o campanie de afiliere pentru bloggerii mai mici. Pe lângă asta, aş dori să revin la campania anti violenţă. Online-ul m-a ajutat foarte mult şi a făcut în aşa fel încât să devin ceea ce sunt acum. Fără internet nu ajungeam acum aici, iar fără blog nici atât.

9. Un ultim mesaj pentru cititorii acestui interviu?

Mesajul meu pentru cititorii acestui interviu ar fi cam aşa: Vă mulţumesc celor care m-aţi votat, dar vă mulţumesc şi celor care m-aţi înjurat sau criticat pe blogurile voastre pentru că m-aţi ajutat într-un fel. M-aţi ambiţionat să devin mai bun şi să demonstrez că pot mult mai mult. Dacă nu erau cititorii care să mă voteze nu ajungeam aici şi cred că nici în a doua sesiune de voturi la roblogfest.

Dany, şi eu îţi mulţumesc că mi-ai luat acest interviu şi te felicit pentru reuşitele tale în online.

Lasă un comentariu

Comment

  1. In primul rand, felicitari, Dany, pentru integritate si pentru atitudine. Din nou, pentru a nu stiu cata oara, mi se confirma ca ar trebui sa ai mai multi ani decat ai in prezent :) si ca, spre rusinea unora care au impresia ca o varsta inaintata implica mai multa desteptaciune, ai putea sa dai lectii multora.

    In al doilea rand, imi pare bine sa constat ca mai exista si alti bloggeri sub 18 ani care au inteles ce inseamna blogging si care privesc viata exact asa cum ar trebui privita. Felicitari, BoGy! ;)