by

Mediocritate

MediocritateUnii își merită soarta pur și simplu. Au ajuns, fără să se încumete prea tare într-o zonă în care, zic ei, le este bine. Deși nu sunt nici pe departe ceea ce și-ar fi dorit cu adevărat, se amăgesc cum că ar fi mulțumiți. Se ghidează după clasica întrebare: de ce să renunți la ceva dacă nu e chiar așa de rău cu acel lucru?

Majoritatea se trezesc la un moment dat realizând cum a trecut timpul fără ca ei să fi schimbat ceva. Li s-au dat un drum și l-au urmat. Unii au pierdut câteva luni, alții câțiva zeci de ani. Viața, ce pentru ei reprezenta un fir întins ușor de urmat, pare să fie vinovată pentru ceea ce au ajuns. Apar depresiile, refugiile, certurile și dezamăgirile.

E ușor să fii mediocru și să nu-ți asumi niciun risc, să nu reîncepi ceva de la zero, să nu renunți la ce îți asigură confortul, să urmezi un drum previzibil, să te minți singur. E simplu să faci parte din mediocritate.

Lasă un comentariu

Comment

  1. Faptul ca lucrez in aceeasi companie de aproape 5 ani si inca mai am mici nemultumiri in special in ceea ce priveste salarul si totusi nu imi dau demisia… ma face mediocru? Daca da, sunt mandru ca sunt mediocru :)

  2. Dacă tu ești mândru de tine și știi că nu ai să regreți ceea ce faci, nici nu ar trebui să-ți pese în ce categorie ești sau ce zic alții.