by

Te deranjează mesajul de atenţionare wordpress "Please update now"?

Jean-Baptiste Jung este un cunoscut blogger din Belgia, datorită diverselor tutoriale şi articole legate de wordpress. Acesta scrie uneori şi pe Smashing Magazine, unde (re)publică diferite sfaturi pentru cea mai cunoscută platformă de blogging din lume. Astăzi a publicat un nou post, în care ne aminteşte şi de o metodă utilă pentru a scăpa de mesajul de atenţionare de la wordpress, cum că a apărut o nouă versiune.

Vorbim de acest mesaj:

Wordpress Update

Acesta este afişat în panoul de administrare de fiecare dată când se lansează o nouă variantă wordpress. Pentru a scăpa de el trebuie să adaugaţi în fişierul functions.php următoarele linii:

if ( !current_user_can( 'edit_users' ) ) {
 add_action( 'init', create_function( '$a', "remove_action( 'init', 'wp_version_check' );" ), 2 );
 add_filter( 'pre_option_update_core', create_function( '$a', "return null;" ) );
}

Dacă preferaţi o variantă mai simplă, puteţi folosi pluginul „Disable WordPress Core Update„, care face acelaşi lucru, doar că nu trebuie decât să îl activaţi, fără să mai umblaţi in cod.

Lasă un comentariu

Comment

 1. Să blochezi actualizarea WordPress-ului este o idee proastă şi lipsită până la urmă de logică. Jean-Baptiste Jung parcă avea mai multă minte :)

 2. La prima vedere pare cam stupida ideea.
  Ca sa elimini ceva, trebuie sa mai adaugi, in plus, altceva?

  Nu stau sa ma uit in cod, dar logic ar fi: vrei sa elimini chestia aia, stergi un rand/doua care o afiseaza. Nu stai sa adaugi alte randuri.

 3. Pe unii îi deranjează, deoarece oricum au în dashboard ultimele ştiri de pe blogul wordpress. De exemplu Arhi nu suporta pur şi simplu „bara” aia. Şi pe mine unul mă enervează uneori, deoarece oricum ştiu că e disponibilă o nouă versiune.

 4. La inceput ma deranja, acum m-am obisnuit cu ea. Nu voi face oricum update, am 2.6 iar 2.7-le si 2.8-ul ma dezgusta amandoua.

 5. Upgrade-urile sunt bune. De ce sa renuntam la ele? Daca se descopera o vulnerabilitate cred ca ati vrea sa aflati cat mai repede cu putinta, nu cand cititi blogul wordpress . Eu cel putin asa cred.