by

Nu contează ce drum alegi

heat

Povestea spune așa:

— Vrei să-mi spui, te rog, ce drum trebuie să iau ca să plec de aici?
— Asta depinde în mare măsură de locul unde vrei să ajungi.
— Nu prea îmi pasă unde…
— Atunci nu are importanță ce drum iei.
— …atâta timp cât ajung undeva.
— A, vei ajunge cu siguranță undeva, dacă ai să mergi îndeajuns.

Teorie: În anii 20 o vei lua pe un drum greșit. Cum cel mai probabil habar n-ai ce vrei să faci cu viața ta, vei străbate multe drumuri pe parcurs.

Practică: mi s-a spus de la început că sunatul la rece va fi demotivant. Important e să încerci să ajungi să vorbești cu cine trebuie, să încerci să ai o conversație, să afli dacă are nevoie de produsul tău și să îi prezinți avantajele. Apoi, aplici lucrurile la fel ca la lead-urile inbound: tratezi situația ca un consultant (nu vânzător), încerci să vorbești cu energie și încerci să stabilești o relație de încredere prin a folosi povești în răspunsurile tale.

Teorie: Important e să alegi un drum și să continui să mergi. Mișcarea creează emoție. Experiența te învață. Chiar dacă vei eșua, vei fi căpătat abilități pe care le vei putea folosi ulterior în alte drumuri pe care le vei urma.

Practică: în prima zi de sunat la rece voiam să amân telefoanele cât mai mult, apoi să nu meargă numerele de telefon, apoi să nu răspundă cealaltă persoană, apoi să am o conversație scurtă. Eșecul era doar în capul meu. A doua zi m-am simțit la fel, dar măcar am avut prima conversație de câteva minute cu un lead ce mi-a spus să-i trimit detalii pe mail.

La finalul primelor 10 zile am învățat cum să trec de unele obiecții și cum să nu vorbesc prea mult și am realizat că în unele zile pot avea o conversație de 7 minute, iar în altele toate conversațiile să fie sub 7 secunde.

Important e să-mi îmbunătățesc pitch-ul, să încerc să am o conversație pe zi, iar peste câteva sute de telefoane putem trage niște concluzii.

Teorie: aliniează-ți așteptările cu realitatea. Merită să urmezi drumul? Este cum te-ai fi așteptat? Dacă planurile tale au fost într-atât de mari încât ți se par imposibil de realizat, încearcă să vezi dacă nu cumva ai visat cai verzi pe pereți. Dacă ți se pare totul prea simplu, înseamnă că nu prea evoluezi.

Practică: este a lucra în vânzări cariera mea de vis? E prea devreme să spun. Totuși, este cum mă așteptam. Emoțional vorbind, mă simt ca într-un mic rollercoaster în care reușesc să mă adaptez extremelor cu fiecare săptămână care trece. Tocmai și așa voiam să fie.

Faptul că îmi petrec 50% din timp pe inbound leads (potențiali clienți care te-au contactat cu un interes) și 50% pe cold call (potențiali clienți care habar n-au cine ești și cu care încerci să realizezi un contact) mă ajută să învăț lucruri diferite, dar complementare.

Teorie: o dată ce ți-ai ales drumul, mergi înainte cu viteză. Focusează-te pe ceea ce știi că vrei sa faci și nu încerca alte 5 chestii în paralel. Spune mai mult nu decât da. Devino Terminator.

Practică: va urma.

Concluzie: atât timp cât nu știi unde vrei să ajungi, nu contează în ce direcție o iei. După ce ai pornit pe un drum, aliniază-ți așteptările cu realitatea. O dată că ai văzut că drumul e bun, fii la fel de eficient și focusat pe obiectiv precum era Terminator.

Mă refer la obiectivul carierei, nu la obiectivul camerei. Nu de alta, dar uneori am impresia că jumătate din populație se antrenează pentru olimpiada de selfie-uri în loc să fie la muncă, vorba unui rapper.

Lasă un comentariu

Comment