by

Ora de muzica de azi

A fost cea mai misto dintre toate 7 de azi. Dupa cum stiti, profa’ de muzica e preferata mea, dintr-un simplu motiv: stie cu adevarat ce inseamna viata. De mult n-am mai ras asa de mult la o ora, mai exact: de vreo 2-3 saptamani, sau poate chiar mai mult. Sa va povestesc putin (merita citit totul):

Profa’: Buna ziua!
Clasa: Buna ziua!
Profa’: Ca de obicei, mizerie in clasa. Iara v-ati batut cu cornuri si lapte.
(…)
Clasa: Cum a fost la inspectie? Ne-am pregatit bine?
Profa’: Da, destul de bine. (…) Pofta buna :))
Colegu’: mersi.
(…)
Profa’: „Numai are aripioaaaaareeeeee, fluturas … Domnul conte ti le-a retezat ..”. Da, sa auzim prima banca cum canta:
Prima banca: „Numai aaaaare aripoooaree, domnul conteee ti le-a retezaat” =)).
Profa’: Da, foarte frumos. Imi spuneti si mie de ce radeti?
(…)
Profa’: Da, baiatul din penultima banca, vin-o aici in fata.
Colegu’ ajunge in prima banca, nu uita snacksu si baga iar in gura :))
Profa’: Uite-l ma, i-am zis sa vina in prima banca, el mananca de la inceputul orei, iar acu tot nu s-a potolit. Numele si prenumele? Absent nemotivat, daca vrei poti sa iesi afara. (Incepe cu adevarat ora). Da, astazi facem auditie muzicala.
Profa’: Banca a doua! … asa;
Profa’: Ia, baiatul din banca a doua, vin-o in fata, ia-ti si scaunul. (…) L-am adus si in fata, el tot se prosteste :))

Eu incep sa rad si mai tare, ma scoate si pe mine profa’ in fata: Ia, tu din a doua banca, ia-ti scaunul, du-te cu fata la tabla langa combina si asculta muzica. (…) Colegu’ arunca cu covrigei in mine, se uita profa urat la el: Dragos, da ce faci? A … nu, eu dormeam. Da cum poti sa spui asa ceva? Chiar dormeam doamna profesoara. A … si cum de ai aruncat? Pai cine stie, cred ca am niste ticuri cand dorm si dau cu mainile prin aer =)) Eu incep sa pufnesc in ras. Da, baiatul de la tabla, iesi afara si te racoreste. Vroiam sa ma duc pe teren, dar erau camerele de filmat (nou instalate) si nu prea aveam chef. Ma intorc in cateva minute. Da deja te-ai racorit? Da :))

Profa’ se enerveaza dupa ce a comentat putin si celalt elev de la tabla (colegu’ de banca) si a inchis combina: Da, avem in fata doi elevi foarte nerabdatori. Eu bucuros ca stiam operele lu’ Mozart, la care profa: Sa vedem ce am avut de pregatit pentru azi: Opera. Ce-i aia opera? A … opera e … genul muzical … dramatic …. cum sa ma exprim eu :)) ? Celalt coleg? A… da … imi sta pe limba. Mihnea? „Definita” complet zisa. Da, ce e ala un libret? A … nu stiu. Clasa, ce e ala un libret? Vai da ce grea intrebare, nu stiti sa raspundeti? Este o secventa dintr-o opera. Ce-i aia o uvertura: Deodata amandoi: partea orchestrala cu care se incepe o opera.
Profa’: ce ne mai puteti spune despre opera? Eu: Opera are acte, iar actele au tablouri. Da, ce frumos te-ai exprimat, foarte frumos :)) Ce sunt alea numere? Nu stim. Ce e aia o coregrafie? A … cum sa ma exprim eu … nu stiu exact …., la care eu: A, da: cat de bine danseaza unu. Profa: Aha, da am ajuns la Dansez pentru tine? De la muzica la dans :)) ? Cate acte are Flautul Fermecat: raspund eu cu numarul meu norocos: 4 :) Nu, 2 are. A, da, am uitat :)) Sincer sa fiu, imi tremurau degetele, credeam ca s-a enervat profa’ si ne arde pe amandoi cu un 5 sau 6, fix asta imi mai trebuia si mie. Din vreo 20 de intrebari care ni le-au pus, am raspuns de o intrebare si jumatate. S-a sunat, am venit cu scaunul amandoi in banca, iar profa’ a plecat fara sa ne puna absent macar :X O fost mult prea tare ora. Poate din cate v-am povestit a fost mai putin funny, dar credeti-ma ca pufneai in ras la fiecare 5 minute :))

Lasă un comentariu

Comment

  1. deci eu am ajuns la nivelul 3 la un jock p tel..nui aja ks tare??:))

  2. Da Ana, da’ tu stateai in ultima banca, eu in a doua. Fix la primele 2 banci se uita profa :))

  3. Te temeai de un 5 sau 6? La mine la liceu se pune 3 la muzica pentru ascultare, iar pt treburi de astea se pupa consiliul. Nici macar nu e liceu de arte, e mate-info. Oricum, bucura-te de gimnaziu cat mai ai timp…

  4. Libretul este textul unei opere muzicale, al unei operete sau al unui oratoriu(DEX), nu o secventa dintr-o opera.

  5. @valydo, da, stiu. Eu m-am referit la o alta intrebare care avea raspunsul ala :)

  6. de ar fii toate orele asa amuzante….intr-un fel incat sa stai cu drag 7 ore la scoala …ar fii perfect in Romania!

  7. Da’ de unde esti si la scoala?ca si la mine acu s-au
    pus camere… si cu cine faci muzica?