by

Oradea e un oraş drăguţ

Am stat în Oradea 4 zile şi pot spune că a fost super fain. Nu a fost timp de vizitat nu ştiu ce obiective turistice, deoarece a avut loc BlogTrip-ul, iar vremea nu ne-a favorizat. În schimb m-am plimbat cu Vlad şi Siropel destul de mult prin diferite zone ale Oradei.

Oraşul e liniştit şi curat. Multe lucruri de aici nu le-am văzut în Iaşi. În primul rând nu e gălăgie. Nu am auzit înjurături la fiecare 2 metri parcuşi. Nu sunt aşa de mulţi ţigani şi cerşetori ca în Iaşi, unde e plin de aşa ceva. În al doilea rând este foarte curat. Am văzut multe persoane cu „aspiratoare” ce făceau curat pe stradă. Din câte am auzit primarul e de treabă. Vrea curăţenie peste tot. Lucrările nu sunt gata la timp? Out!

Repet: e foarte fain! Aş vrea să fie aşa şi în Iaşi. La noi dacă se dă startul la o construcţie durează ani întregi să fie gata. În Oradea dacă lucrătorii nu îşi fac treaba, out! Poate că oraşul e mic şi asta îşi spune cuvântul, dar oricum, la capitolele curăţenie, linişte şi „primar” nici nu se compară cu Iaşi.

Uitasem: Oradea are tramvaie „moderne” (pe lângă cele vechi, care le vezi la tot pasul în Iaşi), foarte multe biserici şi câteva maşini ce atrag toate privirile, în ciuda faptului că e un oraş mic. Iar clădirile din centru îmi plac la nebunie. La fel şi restaurantele.

Va fi plăcerea mea să revin în Oradea cu prima ocazie. Dacă v-am făcut curioşi, uitaţi nişte poze făcute de mine aici.

Lasă un comentariu

Comment

19 Comments

 1. Ei bine, Oradea este mai micuţ ca Iaşul şi de aceea nu prea se compară. Iaşul e un important centru cultural, majoritatea studenţilor vin aici, de aceea gălăgia de la tot pasul, este activ şi plin de oameni care se plimbă dintr-un colţ al oraşului în altul.

  Zonele în care sunt situate cele 2 oraşe sunt total diferite, Oradea este în partea de vest a ţării, când auzi vest deja te gândeşti la drumul nesfârşit spre Europa, turiştii care vin şi pleacă, oamenii civilizaţi ; evident că nu sunt ţigani acolo ca în Iaşi, unde se trece Prutul cu una cu două.

  Nu se compară, dar ţin să iau apărarea Iaşului în mare parte. Sunt un patriot faţă de oraşul meu, ce să-i faci :-).

 2. Cetatea, pasajul vulturl negru, biserica cu luna…ah si tramvaiele :))
  ma bucur ca ti-a placut, te mai asteptam…e „mititel” Oradea, dar nah…sunt si aici destui studenti (ce-mi place cand vad indieni sau negri :)) )
  te mai asteptam, imi pare rau ca nu am ajuns la blogtrip :(

 3. Intorci cutitul in rana, mie mi-e si frica sa mai ies din casa in Iasi pentru ca stiu ca majoritatea strazilor si a liniilor de tramvai sunt intr-un santier care nu se va finaliza prea curand.
  O sa incerc sa ajung si eu poate vara asta in Oradea, sa incerc si altceva.

 4. Vreau si eu un tramvai de ala nou. La nevoie ma multumesc si cu ala rosu cu nr de Bucuresti :)

 5. Dany, te-a suparat atat de tare orasul Iasi? Mergi in Bucuresti. E posibil ca injuraturile sa fie din metru in metru. :))

 6. Iti pot confirma ca Bucurestiul are si parti bune, nu doar parti rele (agresivitate, praf, nesimtire, suparari, viteze, furie).

  Sunt si lucruri frumoase pe aici.

 7. Intr-adevar, un oras frumos, ca multe altele din vest. Se cunoaste influenta occidentala.

 8. Intr-adevar, ese un oras foarte frumos si primitor. Am fost si eu in clasa a 9 cu olimpiada si trebuie sa recunosc ca a fost cel mai frumos. Am fost cazati intr-un internat-lux pe langa celelalte internate in care am stat-iar orasul e exact cum l-ai descris : frumos, curat, linistit.

 9. Cu toate ca traiesc in Bucuresti sunt destul de saturata de praf, mizerie, galagie etc. sper sa am ocazia sa vizitez Oradea pana acum nu am multe orase vizitate dar putinele vizitate au fost super ok si din punct de vedere al curataniei dar si a civilizatiei :)

 10. Asa de rau imi pare ca nu am ajuns pana acum in Oradea. Am vizitat mai toate orasele din partea de vest, dar nu-am reusit pana acum sa ajung pana in Oradea. Sper ca in concediul asta sa reusesc.

 11. Oradea e cel mai frumos oras din tara,si peste cativa ani va fi mult mai cunoscut…un oras foarte frumos dar care nu a prea avut parte de publicitate.

 12. Scuza-ma dar de ce ti s-a parut asa de mic orasul si linistit ? Nu stiu ce ai vizitat dar avem si noi probleme cu miile de studenti ce creaza haos in oras. Posibil sa fi fost in lunile moarte. Dar iti spun sincer ca din punct de vedere al linistii nu stam nici noi mai bine. In rest da, e curat si frumo. E mare daca il vizitezi pe jos. Probabil ca ti s-a parut mic pentru ca toate sunt cam cocentrare in centrul orasului. Te asteptam peste vreo 2-3 ani cand se vor termina de izolat toate blocurile cu noua lege locala de aici. :)