by

Penibili de Romania

Sunt doua faze ce ma enerveaza din ce in ce mai tare la unele genuri de persoane, absolut penibile. Probabil o sa le pun si la seria „Hai sa fim cool„. Cum sa fii asa de imputit, incat sa iti tii bicicleta pe hol, chiar in fata usii unui vecin? Asta nu e tot, dar cum sa fii si mai imputit, incat sa iti lasi gunoiul (care contine si un fier vechi) timp de saptamani bune in fata usii tale? Dar cum sa treci de imputire, incat sa-l lasi apoi la parter, langa lift? Domnu’ vecin, da tomberoanele de gunoi sunt la cativa pasi de dumnevoastra!

Acesta reprezinta primul tip de „penibil de Romania”. Urmeaza al 2-lea tip: soferii smecheri. Trecem peste faza in care trebuie sa claxonam 20 de minute incontinuu cand e o nunta, sau sa-l avertizam pe prietenul ca am ajuns in fata blocului (prin acelasi intermediu – claxonand). Sunt unii atat de penibili, incat nu-ti vine sa crezi. Semaforul arata verde pentru soferi, insa peste 1-2 secunde se face rosu. Dobitocul ala de om, chiar daca e la zeci de metri distante, baga viteza doar sa treaca el ma, ca se grabeste tare. Ce, dar astia inca sunt un nimic pe langa al 2-lea gen: mai sunt 4-5 secunde la semafor pana se face rosu pentru pietoni, iar domnul ala de 6 ori dobitoc, incepe sa inainteze inca de acum. Intre aceste doua genuri, se numara aia care chiar sunt nesimtiti si trec pe rosu, indiferent ca traverseaza cineva sau nu.

Nesimtire mare, nu gluma! Astia-s penibilii de Romania :)

Lasă un comentariu

Comment

11 Comments

 1. Doar astia`s? :))

  Sunt sigur ca daca mai cauti nu o sa ai timp sa le dedici la toti articole :)

 2. Nu sunt de acord cu tine cand ii critici pe cei care claxoneaza la nunta sau cand vin acasa pentru a-si anunta vecinul.
  Asa cum unii, isi manifesta bucuria topaind, asa fac si acestia claxonand. Prin acele claxoane iti trimit si tie din bucuria provocata de maritis.
  Iar cei din categoria a doua, unii o fac din comodidate, dar nu trebuie sa ii punem la zid pe ei in principal si sa ii lasam pe altii care fac lucruri mai rele.

 3. Sunt foarte multi Danny. Tu ai dat doar cateva exemple, dar penibilii din Romania sunt multi si modurile prin care se fac ei penibili sunt si mai multe si foarte diverse :P .

 4. Penibili sunt mai multi. De la cocalarii care se iau de tipe pe strada (si le mai si cloxoneaza, ca sa fiu in ton cu nervii tai) pana la aia prea obositi mental sa arunce la cos gunoiul din mana (desi cosul e la 2 metri in spate, 3 in fata) si-l arunca in gardul verde pe langa care trece.

  Dar lasa, ca poate astia tinerii or sa fie altfel :P

 5. Cum spunea si Lazlo, la nunta e euforie, lumea se simte bine cu claxoneaza ca sa atraga atentia asupra miresei si mirelui. Nu e vorba de spargere in figuri…

 6. „Penibili” este inca un termen prea comod. „Nesimtiti”, la fel. Proastele moravuri nu dispar niciodata, ci doar se adapteaza.

  @Ligia,
  sincer, cred ca speri in zadar; tinerii sunt mai rai, ca au avut de unde invata.