by

Site-urile de găzduire gratuită bloguri, încotro?

În România fenomenul blogging a început să ia amploare, un exemplu fiind numărul ridicat de site-uri de găzduire gratuită a blogurilor. Avem haipa, ablog, weblog şi încă vreo 2-3 mai puţin cunoscute. Spre surprinderea mea, serviciile de genul sunt folosite de extrem de multe persoane. Eu unul am trecut direct pe domeniu .com, însă văd că mulţi fac la fel sau aleg wordpress.com, blogspot.com.

Dacă aruncăm un ochi pe statistici, avem aşa:

widgetsalexacom

ablogroweblogrohaiparo_uv

Weblog a întrecut ablog la Alexa, însă haipa stă cel mai bine în materie de pagini indexate în Google. Mulţi preferă ultimul serviciu, principalele avantaje fiind: patformă wordpress, teme la alegere, pluginuri la alegere, plus că este mult mai accesibil.

Ce părere aveţi despre aceste statistici? Cum credeţi că vor evolua site-urile de găzduire gratuită bloguri în România?

Lasă un comentariu

Comment

 1. Eu folosesc un subdmeniu ej.am la care am si acces ftp spre deosebire de hosturile gen blogspot sau wordpress.com

 2. Eu am folosit ablog.ro >> blogspot.com, dupa care m-am mutat pe propriul domeniu pentru libertate!

  Intre timp am testat haipa.ro, cred ca e singura platforma mai generoasa si care are mai putine limite.

 3. Platformele de acest gen sunt folosite doar la inceput. Cand habar n-ai ce e ala blog. Dupa vreo luna incepi sa te destepti. Sa afli ce e Google. Sa afli ca blogspot sau wordpress sunt mai misto. Sau, de ce nu, sa-ti iei direct domeniu propriu. Platformele astea sunt initiatoarele bloggerului roman.

 4. Orice blogger , incepator sau avansat pana la urma se va muta pe hostul propriu , cu domeniul propriu si va face loc pentru bloggeri noi care o sa foloseasca servicii gratuite .

 5. site-urile astea de gazduire gratuita sant foarte bune pentru incepatori (cum sant eu) ca sa se obisnuiasca cu blogging-ul si sa-si porneasca blog-ul pe un drum bun ca mai apoi sa treaca pe domeniu propriu.

 6. aproape toti incepem cu un host gratuit ca mai apoi sa ne mutam pe domeniu si host propriu. eu am incepu cu blogspot , am continuat cu wordpress si acum sunt pe proprie raspundere :D

 7. Eu am gazduire la byethost si un domeniu co.cc .Prima oara am avut blogspot dar am renuntat.

 8. Eu zic ca daca ai de gand sa folosesti wordpress la nivel profesionsit, n-are rost sa incepi cu o platforma de teste. Pierzi mult daca toata energia de la inceput o dedici intr-o platforma la care esti constient ca vei renunta.

  Costul e pe la 30 de dolari pe un an pentru domeniu + hosting (pentru beginner e suficient).

  Ai solutii bune in banii astia, si nu e o investitie enorma.

 9. Multi apeleaza la serviciile gratuite de blogging pentru a-si creea niste „sateliti” pentru site-urile proprii, care nu sunt neaparat bloguri.

  E o metoda buna de link-building si se pot strange si cativa vizitatori. Cel putin blogspot sau wordpress cam spre asta vad ca se indreapta. :)