by

Un nou plugin de emoticoane

Cei de la Zapp Buzz au adaptat un plugin creat iniţial de Dan Ştefancu (alias DeCe), schimbând emoticoanele cu unele mai mari şi mai hazlii.

zappbuzzsmileys

Pluginul poate fi downloadat de aici, iar un tutorial despre acesta puteţi găsi aici.

Dacă vi se par prea mari emoticoanele, puteţi schimba dimensiunea lor din fişierul „ym_smilies.php” al pluginului. Tot în acest fişier vă puteţi juca şi cu notaţiile de genul „:)”, „:))”.

Noile „feţe” au început deja să îşi facă apariţia prin blogosferă, fiind preferate de mulţi bloggeri şi cititori. Un principal avantaj îl reprezintă faptul că acestea sunt statice, faţă de cunoscutele smiley-uri de la Y!M, care însă sunt dinamice.

Ce părere aveţi despre aceste emoticoane? Vi se par mai drăguţe decât cele de la Yahoo Messenger?

Lasă un comentariu

Comment

12 Comments

 1. Mainile si picioarele mi se par total nefolositoare. Ocupa spatiu in plus, fara rost!

 2. Nu mi se par mai interesante decat cele de pe Y!M si eu de obicei nu folosesc emoticoane decat pe messenger.

 3. Nu mi se pare cine stie ce chestie, nici plugin-ul, nici iconitele, macar daca ar fi facute de el, ceea ce nu prea cred, dar ma rog..

  Test :) ;) :))

 4. Cred ca membrele sunt lipsite de rost. Emoticoanele au rolul de a comunica o stare cat mai succint, deci membrele sunt un moft si incurca prin faptul ca ocupa prea mult loc. E ca atunci cand pe hi5 vezi profiluri cu multe emoticoane mari la „Despre mine…” si observi ca vreo 15 linii de text ocupa intreg ecranul. Nu zic ca un blogger ar abuza in asa fel de emoticoane, dar in orice caz, marimile mi se par exagerate, mainile si picioarele fiind efectiv lipsite de folos. (cu atat mai putin amuzante sau dragute; cand a fost ultima oara cand te’a amuzat un om sau ti sa parut ca e dragut doar pentru ca are toate membrele?) Si de asemenea nici nu sunt mai clare decat cele de pe Y!M. Adica alea pot fi usor recunoscute, pe cand cu astea nu’mi dau seama care ce reprezinta.

  Am o idee (mult) mai buna care sa aibe acelasi „avantaj” (nu vad care e avantajul in faptul ca ele sunt statice, dar sa trecem peste). Luam doar cel mai reprezentativ cadru din emoticonul de la Y!M si BAM avem un emoticon static si(, conform teoriei staticismului de mai’nainte) foarte bun.

 5. Mie mi se par useless si cu/si fara maini. N-as pune emoticoanele astea pe niciun blog pentru ca da impresia ca e blog de desene animate, nu ceva serios.

 6. Sincer să fiu, mă cam enervează … dacă le făceau ami mici erau poate mai acceptabile. Aşa sunt prea mari şi dacă eu scriu un rând, iar la sfârşitul lui adaug un smiley dintre ăştia(în comentariu, desigur), pierd 3 rânduri ca să ajung la următorul.

  Dacă erau mai mici nu îşi pierdeau expresivitatea, au clacat cei de la zapp la emoticoanele astea, îmi pare rău. Dar părerile sunt diferite, şi astfel unora le plac, altora nu …

 7. Si eu tot cele de pe Y!M prefer :) Astea sunt prea mari, mai ales ca nu isi au rostul picioarele si mainile…