by

Presa din Romania

M-am gandit de mult timp sa scriu un articol despre presa din Romania, despre reporteri, reportaje si despre ziare. Eu mi-am format o parere destul de urata despre aceasta presa. Motivele? Vor fi prezentate in acest post. Nu am avut un contact direct cu niste reporteri, nu cunosc chiar atat de multe persoane din presa scrisa pentru a sti exact cum sta treaba, insa din cate am vazut si am auzit pot spune ca presa din Romania este o mare panarama.

In primul rand, sa vorbim despre reportaje. Sincer sa fiu as vrea sa ajung sa iau reportaje, insa nu „in exclusivitate” daca ma intelegeti. Nu vreau sa ma duc la o persoana careia i-a murit sotul, fiind o mare vedeta si sa ma bat cu altii pentru un interviu … nu, in nici un caz. Mi-as dori sa fac ceva gen documentare, sa discut cu persoane ce nu sunt atat de cunoscute, insa cu care mi-ar face cea mai mare placere sa discut. In fine, sa revenim la subiect. Daca moare o persoana importanta, ce fac reporterii si televiziunile din Romania? Se duc la spitale, la rudele acesteia, la oricine pot ei, doar pentru a avea in exclusivitate tot felul de raspunsuri, iar apoi toata saptamana subiectul zilei pe Tv ramane: „A murit cutarescu”. Vine o inundatie peste niste oameni, ce fac reporterii? Se duc peste omul care incearca sa isi recapete lucrurile sau sa salveze cat de putin din ce a mai ramas punandu-i tot felul de intrebari: „Ce ati facut cand a venit apa? Ce ati simtit? Credeati ca o sa muriti?”. Rahat, ca nici nu te lasa sa respiri. Iar daca il impingi oleaca, a doua zi pe toate ziarele: „Ha, un om a lovit un reporter cu agresiune”. Sa nu-mi ziceti ca nu e asa. Mai tineti minte atunci cand s-au dus reporterii la nu stiu ce spital, iar atunci cand paznicii de acolo incercau sa inchida portile toti reporterii se impingeau, iar apoi declarau ca: „Vai, m-a impins. Filmeza filmeaza, criminal!”. Asa sta treaba cu reporterii. Sunt ca niste copii mai mici, ce la necazuri dau vina pe cei mai mari: ca deh, mama tine cu „al mai mic”, iar apoi fac un scandal de toata frumusetea.

Sa continuam cu presa scrisa. Aici credeti-ma ca stiu destul de bine cum sta treaba. Presa nu vrea decat scandal, atat! Voi credeti ca tot ce se scrie in ziare e adevarat? Putini isi imagineaza cate prostii si minciuni sunt scrise. Acum realizez si eu cum te simti atunci cand in ziare se scrie ca o vedeta a declarat nu stiu ce, cand de fapt nici nu e adevarat. Iar toate astea, doar pentru audienta si bani. Insa, cum prind ceva in exclusivitate si fac rost de o filmare, cum pe toate ziarele: „In exclusivitate, Basescu s-a luat de o reporterita. Jos Basescu!”. Sa mai zic de televiziunile anumitor persoane din politica care nu au emisiuni decat ANTI-CUTARE, doar pentru a ii scade imaginea respectivei persoane?

Ar fi mai multe de zis, insa nu cred ca ar avea vreun rost, deoarece presa va ramane aceiasi, indiferent de ce s-ar intampla. Asta-i presa de Romania. O porcarie creata de niste nesimtiti, care contine minciuni, prostii si orice altceva de genul. Insa, traim in Romania … :)

Lasă un comentariu

Comment

  1. Ultima marshavie facuta de cei de la Cancan e cea cu Elena Basescu, daca o stiti. Eu personal, cat am lucrat in presa scrisa, am observat cum se face: „Scrie ma ca a declarat X nush ce, sa vedem ce zice”. Deci da, e de rahat :)

  2. Chiar imi place cum ai „dezbatut ” acest subiect.Am vazut si eu la tv acum ceva zile tot ceva in genul spuselor lui vali….ma refer la “Scrie ma ca a declarat X nush ce, sa vedem ce zice”.In aceea emisiune aceea reporterita sau ce naiba era,a recunoscut ca asa fac revstele de scandal…

  3. Prosti nu sunt cei care scriu (pentru ei asta e o sursa de venit si loc de munca), prosti suntem noi, care le cumparam ziarele si ii facem sa se umfle in pene din cauza tirajului mare, care chipurile ar reprezenta valoarea lor.

  4. O abordare matura a situatiei, dar nu suficient de natura. Nu romanii au inventat presa, nu ei au inventat toate smecheriile astea – doar le-au preluat de la altii. Asa e peste tot, nu numai in Romania.